Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Προχωρά ο εξακύλινδρος κινητήρας της Mazda

Ελλάδα 8:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Προχωρά ο εξακύλινδρος κινητήρας της Mazda

ΝΕΑ

Προχωρά ο εξακύλινδρος κινητήρας της Mazda

ΝΕΑ

Μετά την φημολογία και τις πρώτες πληροφορίες σχετικά με τον νέο εξακύλινδρο σε σειρά κινητήρα που εξελίσσει η Mazda το γύρο του διαδικτύου κάνουν και οι πρώτες φωτογραφίες του νέου κινητήριου συνόλου.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με τις πληροφορίες η φωτογραφία που έχει κυκλοφορήσει παρουσιάστηκε στο πλαίσιο της ενδοεταιρικής οικονομικής ενημέρωσης για το τρίτο τρίμηνο του 2020. Στη φωτογραφία φαίνεται ο νέος εξακύλινδρος σε σειρά κινητήρας καθώς και ένας νέος τετρακύλινδρος αλλά και ένα plug-in σύστημα.

Τα δεδομένα που έχουν γίνει γνωστά μέχρι σήμερα υποδεικνύουν πως ο νέος εξακύλινδρος κινητήρας θα είναι έτοιμος και θα κάνει την πρεμιέρα του το 2022 και θα είναι διαθέσιμος σε εκδόσεις βενζίνης και πετρελαίου ενώ θα διαθέτει την τεχνολογία Skyactiv X. Θα προορίζεται δε για μοντέλα με διαμήκη διάταξη και κίνηση στους τέσσερις τροχούς ενώ πιθανή είναι η χρήση και σε πισωκίνητες εκδόσεις αν και ακόμα δεν έχει επιβεβαιωθεί κάτι τέτοιο. Πιθανότατα η πρεμιέρα του νέου εξακύλινδρου κινητήρα θα γίνει παράλληλα με αυτή της επόμενης γενιάς του Mazda 6 το οποίο αναμένεται να αποκτήσει μια σημαντικά πιο δυναμική εικόνα αλλά και αντίστοιχο οδηγικό χαρακτήρα.

new-mazda-engine

Advertisement
Advertisement

Το 2022 αναμένεται να κάνει πρεμιέρα και το 48-volt plug-in υβριδικό σύστημα ενώ αναφορές σημειώνουν πως στην οικονομική παρουσίαση όπου εμφανίστηκε η συγκεκριμένη φωτογραφία έγινε λόγος και ένα πολυδιάστατο σύστημα εξηλεκτρισμού που μελλοντικά θα μπορεί να αξιοποιήσει και περιστροφικούς κινητήρες οι οποίο πιθανότατα θα αναλάβουν ρόλο range extender στα ηλεκτρικά Mazda όπως στο ΜΧ-30.

new-mazda-engine

Διαβάστε επίσης

Advertisement

Επίσημο: Επαναφέρει τον Wankel η Mazda (+video)

Ένα πρωτότυπο Mazda με τεχνητή νοημοσύνη

Advertisement

Το απόλυτο sleeper Mazda Miata (VIDEO)