Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το απόλυτο sleeper Mazda Miata (VIDEO)

Ελλάδα 2:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το απόλυτο sleeper Mazda Miata (VIDEO)

ΝΕΑ

Το απόλυτο sleeper Mazda Miata (VIDEO)

ΝΕΑ

Με τον κινητήρα LS3, το μικρό roadster της Mazda ξεπερνά τα όρια του απολαυστικού και γίνεται η χαρά των λαστιχοφάγων.

Advertisement
Advertisement

Ενώ ορισμένα μοντέλα είναι γνωστά για την σπανιότητά τους, το Mazda Miata μαζί με κάποια άλλα αυτοκίνητα, είναι γνωστό για τη δημοτικότητά του ως ένα φθηνό entry level μοντέλο που δέχεται εκτενείς αναβαθμίσεις σε όλους τους τομείς.

Ο Larry Chen, φωτογράφος αυτοκινήτων και εξέχων μέλος των «Hoonigans», βλέπει ένα Miata που έχει κινητήρα LS3. Μιλάμε για ένα μοτέρ V8 6,2 λίτρων χωρητικότητας που αβίαστα αποδίδει πάνω από 500 ίππους, με την πρώτη του εκδοχή που παρουσιάζεται εδώ να έχει 525 ίππους. Ο βελτιωτικός οίκος που ανέλαβε τη μετατροπή είναι στο Κολοράντο και μέσα στο brief που είχε από τον ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου, ήταν το τελικό αποτέλεσμα να κρίνεται ως ιδιαίτερα διακριτικό. Ο βελτιωτής αναφέρει ότι ξόδεψαν χρόνο μέχρι να βρεθεί η ιδανική θέση του κινητήρα κάτω από το καπό και εδώ αξίζει να σημειωθεί πως το «θηρίο» στριμώχτηκε τόσο, που για να κλείνει κανονικά το καπό έπρεπε να αφαιρεθεί ακόμα και το θερμομονωτικό υλικό που το επένδυε από μέσα.

Advertisement
Advertisement

Όπως θα περίμενε κανείς, το εργοστασιακό κιβώτιο της Mazda δεν θα μπορούσε να αντεπεξέλθει στη δύναμη του LS3, οπότε επιλέχθηκε ένα T56 από Chevrolet Camaro. Από τέτοιο αυτοκίνητο είναι και το πίσω σύστημα μετάδοσης της κίνησης (διαφορικό, ημιαξόνια, κλ.π.). Διατηρώντας ζωντανή τη διάθεση για διακριτικότητα στην εμφάνιση, ο βελτιωτής επέλεξε μια εξάτμιση με ενεργά– ηλεκτρικά διαφράγματα, που δίνουν στον οδηγό του μικροκαμωμένου Mazda τη δυνατότητα να επιλέγει το πόσο δυνατά θα ακούγεται ο ήχος του κινητήρα LS. Το κιτ της μετατροπής είναι έτοιμο και διαθέσιμο από την εταιρεία, για όλους τους ενδιαφερόμενους, χωρίς όμως να υπάρχει συγκεκριμένο κοστολόγιο ακόμα. Πάντως το αποτέλεσμα της μετατροπής, είναι όπως φαίνεται και στο video, πολύ εντυπωσιακό.

Δείτε ακόμα: 

Advertisement

Πως λειτουργεί ο περιστροφικός κινητήρας 

Νέο σημείο πώλησης Mazda στη Λαμία

Advertisement

Νέες εκδόσεις Mazda Carbon Edition

 

 

Advertisement