Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Προχωρά ο διαγωνισμός για την επέκταση της Ιόνιας Οδού

Ελλάδα 16:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Προχωρά ο διαγωνισμός για την επέκταση της Ιόνιας Οδού

ΝΕΑ

Προχωρά ο διαγωνισμός για την επέκταση της Ιόνιας Οδού

ΝΕΑ

Οι τελευταίες εξελίξεις ευνοούν τις αισιόδοξες προβλέψεις για την κατασκευή του νέου τμήματος Ιωάννινα-Κακκαβιά.

Advertisement
Advertisement

Χωρίς απρόοπτα και χωρίς προσφυγές κύλησε το πρώτο κρίσιμοί διάστημα, από τις 21 Δεκεμβρίου 2023, όταν «άνοιξε» εκ νέου ο διαγωνισμός για την επέκταση της Ιόνιας Οδού.

Αυτό σημαίνει πως το επόμενο διάστημα ξεκινά η διαδικασία των πρακτικών από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, που θα οδηγήσει στην ανακήρυξη της ΑΒΑΞ, από μειοδότη σε προσωρινό ανάδοχο του μεγάλου οδικού έργου.

Σε σχέση πάντα με τον διαγωνισμό για το νέο τμήμα Ιωάννινα-Κακκαβιά, τα επόμενα βήματα είναι η ανακήρυξη της ΑΒΑΞ σε προσωρινό ανάδοχο. Εφόσον κάποιο απ’ τα άλλα σχήματα δεν καταθέσει προσφυγή, θα ζητηθούν όλα τα απαραίτητα έγγραφα από την τεχνική εταιρεία και θα ετοιμαστεί το κείμενο της σύμβασης.

Advertisement
Advertisement

Στη συνέχεια θα οδεύσει προς έγκριση στο Ελεγκτικό Συνέδριο και μετά από αυτό το στάδιο  θα γίνει η παρουσίαση του έργου στην Βουλή των Ελλήνων. Τελευταία πράξη του διαγωνισμού θα είναι η υπογραφή της σύμβασης κατασκευής, που θα δώσει σάρκα και οστά στην υλοποίησή του.

Το κόστος του έργου με τον ΦΠΑ είναι 310 εκατ. ευρώ, ενώ περιλαμβάνονται και επιπλέον 76 εκατ. ευρώ ως προαιρέσεις, για το τμήμα Καλπάκι-Κακκαβιά και τις συνδέσεις με αεροδρόμιο και ΒΙΠΕ Ιωάννινων. Συνολικά το κόστος ανέρχεται σε 386 εκατ. ευρώ. Αναθέτουσα Αρχή του έργου είναι ο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Λαμία – Εγνατία Οδός σε μιάμιση ώρα!
Εγνατία Οδός: Διπλός διαγωνισμός για τη συντήρηση-λειτουργία του άξονα
Από πότε αρχίζει η «ανέπαφη» πληρωμή στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς;