Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Που οφείλεται η επιτυχία του Fast & Furious; (+video)

Ελλάδα 8:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Που οφείλεται η επιτυχία του Fast & Furious; (+video)

ΝΕΑ

Που οφείλεται η επιτυχία του Fast & Furious; (+video)

ΝΕΑ

Η τελευταία ταινία του Fast & Furious έκανε πρεμιέρα την προηγούμενη εβδομάδα και θα αποτελέσει όπως αναμενόταν ένδειξη εάν οι Αμερικανοί θα επιστρέψουν στις αίθουσες μετά την πανδημία.

Advertisement
Advertisement

Η τελευταία ταινία είναι ένα καλοκαιρινό blockbuster που θα αξιοποιηθεί κατάλληλα κυρίως για το πως μπορεί να αντιδράσει το κοινό μετά από μια τόσο μεγάλη κοινωνική-υγειονομική περιπέτεια όπως είναι ο κορωνοϊός.

Αν θα λέγατε σε κάποιον το 2001 ότι μια ανάλογου ύφους ταινία χωρίς μεγάλα ονόματα και με αναφερόμενο προϋπολογισμό μόλις 38 εκατομμύρια δολάρια, θα γινόταν αυτό που είναι σήμερα, πιθανότατα θα σας είχαν αποκαλέσει τρελό. Και με το δίκιο τους…

Ο δρόμος προς την επιτυχία δεν ήταν πάντα προφανής, αλλά η προθυμία της σειράς να κινηθεί ευέλικτα παράλληλα με την εποχή της την κατέστησε όλο και πιο δημοφιλή, σύμφωνα με ένα πρόσφατο άρθρο του NBC News σχετικά με το Fast Saga.

Advertisement
Advertisement

Ο γνωστός σε όλους πλέον Moritz δήλωσε σχετικά στο NBC: «Νόμιζα ότι ο πολιτισμός, το χρώμα, τα αυτοκίνητα, οι διαφορετικές εθνικότητες των εμπλεκομένων ηθοποιών θα ήταν ένα άκρως ενδιαφέρον σκηνικό σε μια σύγχρονη κινηματογραφική ταινία».

Στο Χόλυγουντ, ωστόσο, έγιναν κάποιες αλλαγές και η ιστορία μεταφέρθηκε από τη Νέα Υόρκη στο Los Angeles και προστέθηκε επίσης και η περιοχή γύρω από το FBI. Αν και ο Moritz λέει ότι ενδιαφερόταν για την πολυπολιτισμικότητα των σκηνών, η ταινία άλλαξε επίσης τον βασικό χαρακτήρα της ιστορίας, έτσι από έναν Ασιάτη Αμερικανό δημοσιογράφο περάσαμε σε έναν λευκό αστυνομικό και πάλι με τον κλασικό τρόπο του Χόλυγουντ.

Ωστόσο, η ταινία παρουσίαζε χαρακτήρες και ρόλους που έγιναν ολοένα και πιο σημαντικοί καθώς τα χρόνια πέρασαν. Χαρακτήρες όπως οι Letty (Michelle Rodriguez), Roman (Tyrese Gibson) και Han (Sung Kang) ανέλαβαν ολοένα και μεγαλύτερους ρόλους στη σειρά και η σημασία τους στην αυξανόμενη δημοτικότητα είναι δύσκολο πια να υπερεκτιμηθεί.

Advertisement

Μετά τον θάνατο του χαρακτήρα του Kang (ή τουλάχιστον ενός από αυτούς), υπήρξε ομολογουμένως έντονη οργή. «Αντιπροσώπευε κάτι πολύ σημαντικό γι’ αυτή όχι μόνο ως fun του Fast αλλά και ως άτομο» είπε με νόημα ο Kang στο NBC. «Άρχισα να το παίρνω στα σοβαρά τότε», πρόσθεσε.

Παρά τα λανθασμένα βήματα στην πορεία, όσο περνούσε ο χρόνος, οι αναπαραστάσεις της σειράς βελτιώθηκαν δραστικά, προσθέτοντας μάλιστα περισσότερους χαρακτήρες και δίνοντας στις γυναίκες πιο εξέχοντες ρόλους.

Advertisement

«Είχαμε πάντα ένα πολύ διαφορετικό και περιεκτικό καστ», δήλωσε κατηγορηματικά ο Gibson. “Ποτέ δεν ήμουν κάτι άλλο από αυτό που έδειξα στο Fast & Furious εδώ και 18 χρόνια. Γνωρίζω μάλιστα οικογένειες στο εξωτερικό που παρότι δεν μιλούν καθόλου αγγλικά, ξέρουν πολύ καλά ποιος είμαι”, είπε.

Όπως συνέβη με τις αναπαραστάσεις των χαρακτήρων, οι προϋπολογισμοί των ταινιών αυξήθηκαν με την πάροδο του χρόνου. Χάρη στον μικρό προϋπολογισμό της σειράς η Universal ενθουσιάστηκε όταν είδε την πρώτη ταινία να κερδίζει παρακαλώ 144,5 εκατομμύρια δολάρια στο box office.

Advertisement

Τη στιγμή που ήρθε το “Tokyo Drift“, η σειρά είχε καταφέρει ακόμη και να κερδίσει το ανερχόμενο αστέρι Vin Diesel. Μπορεί να έκανε μόνο ένα σύντομο πέρασμα στην ταινία, ωστόσο, δημιούργησε ένα μεγαλύτερο τόξο ταινιών που θα υποδεχόταν κι άλλα μεγάλα αστέρια που καθορίζουν αυτή τη στιγμή τη διακεκριμένη σειρά.

Η σειρά έχει αξιοποιήσει στο έπακρο τα γεγονότα που την καθόρισαν, ακόμη και όταν επήλθε η τραγωδία με τον θάνατο του Paul Walker. Λαμβάνοντας υπόψη την ικανότητα του Fast&Furious να εξελίσσεται αρμονικά με την πάροδο των ετών, δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι είναι σήμερα σε θέση να καλωσορίσει εκ νέου πίσω τους θεατές στις κινηματογραφικές αίθουσες. Και να το κάνει μάλιστα καλύτερα από οποιαδήποτε άλλη κινηματογραφική παραγωγή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η κεντρομήχανη Dodge Charger του Fast & Furious 9 σε έκδοση δρόμου
Τιμή-ρεκόρ για την Toyota Supra του «Fast And Furious» (+video)
Το Fast & Furious Twin Turbo ρολόι της Jacob & Co. κοστίζει 486.000 ευρώ! (+video)