Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πού κρύβεται το Fiat Uno φάντασμα από το δυστύχημα της Νταϊάνα;

Ελλάδα 21:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πού κρύβεται το Fiat Uno φάντασμα από το δυστύχημα της Νταϊάνα;

ΝΕΑ

Πού κρύβεται το Fiat Uno φάντασμα από το δυστύχημα της Νταϊάνα;

ΝΕΑ

Εικοσιέξι ολόκληρα χρόνια από τον τραγικό θάνατο της Πριγκίπισσας Νταϊάνα, η αστυνομία αναζητά ακόμα ένα μυστηριώδες Fiat Uno, το οποίο σύμφωνα με μαρτυρίες είχε εμπλοκή στο δυστύχημα.

Advertisement
Advertisement

Πέρασαν κιόλας 26 χρόνια από το δυστύχημα στο Παρίσι που έκοψε το νήμα της ζωής της πριγκίπισσας Νταϊάνα, ένα από τα πιο δημοφιλή και αγαπητά πρόσωπα του δεύτερου μισού του περασμένου αιώνα.

Και όλα αυτά τα χρόνια, παρά τις έρευνες της Γαλλικής και της Βρετανικής αστυνομίας, παραμένει άφαντο το δεύτερο αυτοκίνητο που φέρεται να εμπλέκεται στο περιστατικό που οδήγησε στον θάνατο την 36χρονη πριγκίπισσα.

Ήταν αργά τη νύχτα της 31ης Αυγούστου του 1997, όταν μία σύγκρουση σε ένα τούνελ στην πρωτεύουσα της Γαλλίας, κατέστρεψε μία μαύρη Mercedes-Benz S-Class. Μέσα σε αυτήν βρισκόταν η Νταϊάνα και ο τότε φίλος της Dodi Fayed, μετά από γεύμα που είχαν στο ξενοδοχείο Ritz.

Advertisement
Advertisement

H Νταϊάνα είχε πάρει διαζύγιο από τον Πρίγκηπα Κάρολο το προηγούμενο έτος. Κάτι που είχε συγκεντρώσει επάνω της το ακόρεστο ενδιαφέρον των διεθνών ΜΜΕ, τα οποία την παρακολουθούσαν πολύ στενά για να καταγράψουν τα επόμενα βήματα της προσωπικής της ζωής.

Ο θάνατός της εκείνο το βράδυ ξεσήκωσε μία γενικευμένη θεωρία συνωμοσίας ότι πίσω από τον δυστύχημα βρισκόταν με κάποιον τρόπο το ίδιο το Παλάτι. Αυτό βέβαια δεν έχει αποδειχθεί ποτέ, παρά τα δεκάδες βιβλία και τα ντοκιμαντέρ που έχουν προσπαθήσει να λύσουν τον γρίφο για το τι ακριβώς συνέβη εκείνο το βράδυ.

Advertisement

Αυτό που ήταν και παραμένει μετά από 25 χρόνια το βασικό ανεξιχνίαστο μυστήριο αφορά ένα λευκό Fiat Uno, το οποίο είχε κάποιον ρόλο στο δυστύχημα. Και από τότε κανείς και πουθενά δεν έχει καταφέρει να το βρει.

Η επίσημη εκδοχή υποστηρίζει ότι η S-Class οδηγούμενη από τον επαγγελματία οδηγό της Νταϊάνα ήταν μέσα στο τούνελ με ταχύτητα πάνω από τα 190 χλμ/ώρα (το όριο εκεί είναι στα 50 χλμ/ώρα) και ότι λόγω της ταχύτητας έχασε τον έλεγχο. Οι αιματολογικές εξετάσεις έδειξαν ότι ο οδηγός δεν είχε πιεί αλκοόλ αν και είχε προσπαθήσει με μανούβρες και γρήγορη οδήγηση να αποφύγει τους παπαράτσι που τους ακολουθούσαν.

Advertisement

Ο οδηγός και ο Fayed πέθαναν επί τόπου, η Νταϊάνα επέζησε της σύγκρουσης, όμως απεβίωσε κατά την διάρκεια της μεταφοράς της προς το νοσοκομείο. Ο μόνος που επέζησε ήταν ο σωματοφύλακάς της, ο οποίος ήταν και ο μοναδικός επιβάτης της S-Class που φορούσε ζώνη ασφαλείας.

Οι αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι αμέσως τον κρότο της σύγκρουσης είδαν να βγαίνει από το τούνελ ένα μικρό λευκό αυτοκίνητο. Μάλιστα, ο οδηγός είχε έναν σκύλο δίπλα του και είχε τα μάτια του καρφωμένα στον καθρέπτη του. Οι αρχές θεωρούν μέχρι σήμερα ότι αυτό το πρόσωπο είναι το μόνο που θα μπορούσε να πει τι πραγματικά έγινε μέσα στο τούνελ.

Advertisement

Οι αρχές της Γαλλίας γνωρίζουν πλέον ότι πρόκειται για ένα Fiat Uno το οποίο παρά τις προσπάθειές τους δεν έχουν καταφέρει να το εντοπίσουν. Κανείς επίσης δεν έχει εντοπίσει τον οδηγό αλλά και δεν έχει κατανοήσει τους λόγους για τους οποίους δεν σταμάτησε μετά την ανατροπή της S-Class.

Η αστυνομία αποδέχεται ότι ο οδηγός του Fiat Uno, δεν είναι ο πραγματικός ένοχος, απλά μάλλον έπεσε με δύναμη πάνω του η Mercedes, ο οδηγός της οποίας φέρει και την ευθύνη.

Όπως και να έχει πάντως, το μυστηριώδες Fiat Uno αποτελεί ένα ιδανικό “εργαλείο” για όσους θέλουν να συνεχίσουν την συνωμοσιολογία σχετικά με τον θάνατο της Νταϊάνα. Και η αδυναμία ανεύρεσής του ακόμα και μετά από 25 χρόνια, ενισχύει ακόμα περισσότερο τις απόψεις ότι κάτι περίεργο συνέβη εκείνη την βραδιά.


ΑΚΟΜΑ:
O Βασιλιάς Κάρολος αγαπάει Nissan…
Ποιος θα αγοράσει το Ford Escort της Πριγκίπισσας Νταϊάνα;
Η Rolls-Royce της Πριγκίπισσας Μαργαρίτας και του Μπαρτ Ρέινολντς