Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Που μπορώ να αγοράσω ένα Lada στην Ελλάδα;

Ελλάδα 15:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Που μπορώ να αγοράσω ένα Lada στην Ελλάδα;

ΝΕΑ

Που μπορώ να αγοράσω ένα Lada στην Ελλάδα;

ΝΕΑ

Εσείς ρωτάτε και εμείς απαντάμε σε μία περίοδο που η Ευρώπη έχει γυρίσει την πλάτη της γενικότερα στα ρωσικά προϊόντα.

Advertisement
Advertisement

Το μέλλον για την Lada ήταν φωτεινό. Η Renault είχε μεγάλα σχέδια για τη μάρκα αναβαθμίζοντας τη με ταυτόχρονο upgrade για την Dacia. Αυτά όμως ίσχυαν μέχρι τον Μάρτιο και πριν η Ρωσία εισβάλλει στην Ουκρανία.

Πλέον, τα πάντα στη ρωσική αγορά έχουν αλλάξει με τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις να έχουν αποχωρήσει και τις κινεζικές να βρίσκουν ένα νέο πεδίο επέκτασης τους.

Πρακτικά, υπάρχει ένα εμπάργκο των ρωσικών προϊόντων στις αγορές της Ευρώπης και οτιδήποτε συνεχίζει να διατίθεται είναι από στοκ που έχει ξεμείνει ή που προέρχεται από τρίτες χώρες.

Advertisement
Advertisement

Τελικά, μπορεί κανείς να αγοράσει Lada στην Ελλάδα;

Μετά την αποχώρηση της Lada Hellas από τη χώρα μας ο διανομέας αυτοκινήτων είναι η Ladagroup. Η οποία όμως δεν μπορεί να εισάγει κανένα ρωσικό όχημα. Οποιοδήποτε Niva ή άλλο μοντέλο πωλείται αφορά παράεισαγωγή και διαθεσιμότητα/ στοκ πριν τον πόλεμο. Για αυτό και τα Lada που πωλούνται δεν καλύπτονται από καμία εργοστασιακή εγγύηση!

Πρακτικά, η Ladagroup δεν έχει καμία επικοινωνία με το εργοστάσιο στη Ρωσία που βρίσκεται σε πλήρη φάση αναδιοργάνωσης. Από την άλλη, ακόμη και αν κάποιος βρει ένα Niva παράεισαγωγής δεν είναι μόνο η τιμή πώλησης που αποθαρρύνει αλλά και τα τέλη κυκλοφορίας που φτάνουν τα 700 ευρώ λόγω της υψηλής εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τι συμβαίνει με την Lada;
Επίθεση των Ρώσων στην Ευρώπη με ηλεκτρικό
Η Ρωσία γύρισε 30 χρόνια πίσω