Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πότε θα πλημμυρίσουν οι δρόμοι με ηλεκτρικά Toyota;

Ελλάδα 14:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πότε θα πλημμυρίσουν οι δρόμοι με ηλεκτρικά Toyota;

ΝΕΑ

Πότε θα πλημμυρίσουν οι δρόμοι με ηλεκτρικά Toyota;

ΝΕΑ

Η Toyota αποκάλυψε πρόσφατα, ότι τα δύο κόνσεπτ που παρουσίασε θα μπουν στην παραγωγή και θα είναι ηλεκτρικά.

Advertisement
Advertisement

Δεν είναι τυχαίο που η ιαπωνική εταιρεία θεωρείται κυρίαρχος στη σκακιέρα της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας. Παρά την κριτική που έχει δεχθεί τα τελευταία χρόνια για το ότι το πάει πολύ αργά με την παραγωγή ηλεκτρικών, η εταιρία προχωρά υπομονετικά με τους Ιάπωνες να εκφράζουν κατά καιρούς τις επιφυλάξεις τους για τη βίαιη μετάβαση προς την ηλεκτροκινητικότητα.

Μάλιστα, η Toyota απάντησε με στόμφο στους επικριτές της στις Βρυξέλλες, όπου και βρέθηκε το newsauto, παρουσιάζοντας μία σειρά από αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα που θα φέρει στην ευρωπαϊκή αγορά μέχρι το 2026.

Το Urban SUV πιθανότατα θα αποτελέσει το bZ2X.

Πάντως, ένα είναι το σίγουρο. Οι Ιάπωνες δε σκοπεύουν να καταργήσουν τα υβριδικά τους μοντέλα, ούτε τα σχέδιά τους για κινητήρες εσωτερικής καύσης υδρογόνου ή συνθετικών καυσίμων. Οι κινήσεις τους γίνονται πάντα βάσει των απαιτήσεων της αγοράς και εκεί είναι που κερδίζουν το κοινό.

Advertisement
Advertisement

Στην Ευρώπη, σκοπεύουν μέχρι το 2026 να λανσάρουν έξι ηλεκτρικά μοντέλα, ξεκινώντας από το ήδη υπάρχον bZ4X (που αντιμετώπισε αρχικά κάποιες… παιδικές ασθένειες). Θα ακολουθήσει έπειτα ένα μικρό SUV, το ίδιο σχεδιαστικά με το κόνσεπτ που παρουσιάστηκε πριν περίπου έναν χρόνο.

Το 2024 αναμένεται να δούμε ένα μεγαλύτερο SUV από την Toyota, ενώ το 2025 θα ακολουθήσει το κόνσεπτ του σπορ crossover. Άγνωστα παραμένουν προς το παρόν τα άλλα δύο μοντέλα τα οποία θα διατεθούν στην ευρωπαϊκή αγορά μέχρι το 2026.

To Sport Crossover θα πλαισιώσει… ηλεκτρικά το C-HR.

Αυτό είναι μόνο το ξεκίνημα στα σχέδια της Toyota. Μετά το 2026, οι Ιάπωνες σκοπεύουν να παρουσιάσουν νέες μπαταρίες που θα προσφέρουν σχεδόν τη διπλάσια αυτονομία με περιφερειακές βελτιώσεις σε όλα.

Advertisement

Μεγάλος στόχος της εταιρείας από εκεί και πέρα θα είναι η παραγωγή solid state μπαταριών από το 2027 ή το 2028, οι οποίες θα μπορούν να ταχυφορτιστούν από το 10% μέχρι το 80% μέσα σε μόλις 10 λεπτά.

Όπως διαφαίνεται, η υπομονή της Toyota και η σταδιακή της μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση κρύβουν μια στρατηγική αντεπίθεση που θα θέσει νέα δεδομένα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Γιατί η Toyota είναι ο παγκόσμιος κυρίαρχος;
Βαρεθήκατε τα SUV; Η Toyota έχει την απάντηση
Αυτή είναι η «καρδιά» του υβριδικού Toyota Hilux