Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πότε θα παρουσιαστεί το νέο Mazda CX-90;

Ελλάδα 21:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πότε θα παρουσιαστεί το νέο Mazda CX-90;

ΝΕΑ

Πότε θα παρουσιαστεί το νέο Mazda CX-90;

ΝΕΑ

Η Mazda έχει αρχίσει να επεκτείνει την γκάμα των μοντέλων της και η πιο πρόσφατη προσθήκη σε αυτή θα είναι το CX-90, το μεγάλων διαστάσεων SUV της.

Advertisement
Advertisement

Το κορυφαίο μοντέλο τής Mazda θα είναι ένα SUV, όπως συμβαίνει και τώρα, άλλωστε. To CX-90, το καινούργιο μοντέλο της, θα είναι αυτό το οποίο θα αναλάβει τον συγκεκριμένο ρόλο. Η ιαπωνική εταιρεία δημοσίευσε μία αρχική φωτογραφία-λεπτομέρεια από αυτό, κάτι που σημαίνει ότι πλησιάζει η ώρα για την επίσημη παρουσίασή του.

Αυτή έχει προγραμματιστεί να γίνει στις αρχές Ιανουαρίου (2023) στην έκθεση CES, στο Las Vegas. Το CX-90 θα έχει τον καινούργιο εξακύλινδρο σε σειρά βενζινοκινητήρα τον οποίο έχει δημιουργήσει η Mazda. Είναι τρίλιτρος και έχει τεχνολογία Skyactiv X και «SPCCI» («Spark Controlled Compression Ignition»), δηλαδή υπερτροφοδότηση -με την πρακτική που την εφαρμόζουν στην εταιρεία- και τη δυνατότητα και αυτανάφλεξης του μείγματος στον θάλαμο καύσης, αντίστοιχα. Επιπλέον, θα διαθέτει και σύστημα ήπιας υβριδικής διάταξης 48V («e-Skyactiv X»).

Advertisement
Advertisement

Το CX-90 βασίζεται στην πλατφόρμα «Large Architecture» η οποία δημιουργήθηκε από τους ανθρώπους τής Mazda για τα μεγάλων διαστάσεων καινούργια μοντέλα της. Αυτή προορίζεται κυρίως για πισωκίνητα αυτοκίνητα, ωστόσο το νέο SUV μοντέλο της θα είναι τετρακίνητο, καθώς θα διαθέτει το αντίστοιχο σύστημα «i-Activ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Mazda CX-60: Προτεραιότητα η θέση οδήγησης
Mazda2 Bio concept: Ένα εργαστήριο σε τροχούς
Mazda σημαίνει αξιοπιστία