Menu
Live η κίνηση | Τιμές Καυσίμων Podcasts | NewsAutoChoice

ΝΕΑ

Πότε θα είναι έτοιμη η De Tomaso P900;

  • Kωνσταντίνος Ζωγλοπίτης (kz@newsauto.gr)

Η De Tomaso δεν έχει χαθεί οριστικά από το προσκήνιο και η καινούργια P900 είναι το καλύτερο δείγμα της ιδιότυπης δημιουργικότητας που πάντα χαρακτήριζε τα αυτοκίνητά της.

Θα κατασκευαστούν μόλις 18 οχήματα. Θα είναι πανάκριβα και θα απευθύνονται σε πολυεκατομμυριούχους (το ελάχιστο). Το ξεχωριστής σχεδίασης όχημα που βλέπουμε στις φωτογραφίες είναι η P900, ένα hypercar που δημιούργησε η De Tomaso Automobili.

Η ονομασία της «κρύβει» (ή «αποκαλύπτει», αναλόγως του πώς το αντιλαμβάνεται ο καθένας) κάποια από τα τεχνικά στοιχεία της. Η μέγιστη απόδοσή της είναι 900 ίπποι και το βάρος της 900 κιλά (χωρίς οδηγό και υγρά), όπως ανακοινώνει η εταιρεία.

Η σχεδίαση του αμαξώματός της είναι μοναδική και παραπέμπει σε αυτό του πρωτότυπου P72 που έχει παρουσιάσει ήδη και πρόκειται να μπει σε διαδικασία παραγωγής σύντομα. Η προσοχή στην αεροδυναμική είναι μεγάλη καθώς από την De Tomaso δηλώνουν ότι η P900 θα μπορούσε να συμμετέχει σε αγώνες αντοχής μόνο με την προσθήκη του απαραίτητου εξοπλισμού ασφαλείας για τον οδηγό.

Το νέο μοντέλο προορίζεται για χρήση μόνο εντός πίστας και εξελίσσεται ανάλογα γι’ αυτόν τον σκοπό. Ο κινητήρας της θα είναι V12 ο οποίος θα χρησιμοποιεί συνθετικό καύσιμο για να μην εκπέμπει μεγάλη ποσότητα ρύπων και διοξειδίου του άνθρακα και θα είναι έτοιμος το 2024, όπως έγινε γνωστό.

Έχει δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στο να διατηρηθεί χαμηλά το βάρος του με τη χρήση ελαφρών κραμάτων και η De Tomaso ανακοινώνει ότι ζυγίζει 220 κιλά. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ήχος του θα είναι έντονος και θα ικανοποιεί με τη χροιά του, ενώ οι 900 ίπποι θα αποδίδονται στις 12.300 σ.α.λ.!

Το κόστος για την απόκτηση της P900 έχει οριστεί στα τουλάχιστον 3.000.000 δολάρια (περίπου 2.890.000 ευρώ, τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία). Η εταιρεία αναμένεται να την παρουσιάσει επίσημα την προσεχή άνοιξη αλλά η εξέλιξή της θα συνεχιστεί καθόλη τη επόμενη χρονιά, κυρίως σε ό,τι αφορά στον V12 κινητήρα.

Για όσους βιάζονται να την αποκτήσουν και δεν έχουν την υπομονή να περιμένουν μέχρι την ολοκλήρωση της εξέλιξής του, τα στελέχη της ιταλικής εταιρείας έχουν έτοιμη τη λύση. Εφοδιάζουν την P900 με τον V10 τής Judd, ναι αυτής που παρείχε κινητήρες και για τα μονοθέσια της Formula 1.

Μάλιστα, από την De Tomaso ανακοινώνουν ότι αυτός ο κινητήρας σχετίζεται μηχανολογικά με εκείνον που χρησιμοποιήθηκε στην Benetton B197, το μονοθέσιο με το οποίο το 1997 η ομάδα συμμετείχε στον κορυφαίο θεσμό τού motorsport (όπου κατετάγη τρίτη στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών της χρονιάς).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
De Tomaso P72: Ξεκινά η παραγωγή του στο Nurburgring
Η De Tomaso μετακομίζει στις ΗΠΑ
De Tomaso: Τα γενέθλια η επιστροφή και ο εκνευρισμένος Elvis

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto  

Οι υπόλοιπες ειδήσεις στο Πρώτο ΘΕΜΑ