Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

De Tomaso P72: Ξεκινά η παραγωγή του στο Nurburgring

Ελλάδα 19:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

De Tomaso P72: Ξεκινά η παραγωγή του στο Nurburgring

ΝΕΑ

De Tomaso P72: Ξεκινά η παραγωγή του στο Nurburgring

ΝΕΑ

Η De Tomaso θα ξεκινήσει την εξέλιξη και παραγωγή του υπεραυτοκινήτου P72 σε μια νέα, δική της εγκατάσταση αποκλειστικά για το σπορ αυτοκίνητο δίπλα στο Nurburgring.

Advertisement
Advertisement

Η αναγεννημένη μάρκα συνεργάζεται με τον όμιλο Capricorn για την κατασκευή του P72 με κινητήρα V8 700 ίππων στην Ευρώπη

Μετά την πτώχευση της ,το 2004, η De Tomaso… αναστήθηκε με την υποστήριξη της IdealVenture από το Χονγκ Κονγκ και θα ανοίξει τα νέα κεντρικά της γραφεία το καλοκαίρι του 2022. Η εκκίνηση της παραγωγής είναι αποτέλεσμα μιας νέας συνεργασίας με την εταιρεία υποστήριξης ομάδων του μηχανοκίνητου αθλητισμού Capricorn Group.

Η κατασκευή των εγκαταστάσεων βρίσκεται σε εξέλιξη και η νέα εταιρία υπολογίζει οι παραδόσεις των πελατών να ξεκινήσουν το πρώτο εξάμηνο του 2023.

Advertisement
Advertisement

Το P72 έκανε πρεμιέρα στο Goodwood Festival of Speed ​​το 2019. Η αντίπαλος της Pagani Huayra έχει σχήμα εμπνευσμένο από τα ιταλικά υπεραυτοκίνητα της δεκαετίας του 1960 και διαθέτει υλικά υψηλής ποιότητας και περίπλοκες σχεδιαστικές λεπτομέρειες. Η κατασκευή του θα γίνει σε περιορισμένα αντίτυπα και η τιμή του θα είναι λίγο κάτω από το 1.000.000 ευρώ.

Το τελικό προϊόν θα διατηρήσει το υπερτροφοδοτούμενο Ford V8 των 700 ίππων και το μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων, αλλά το πλαίσιο από ανθρακονήματα έχει ανανεωθεί σε μεγάλο βαθμό από το 2019. Οι μηχανικοί υποστηρίζουν πως οι αλλαγές έχουν δώσει 100 χιλιοστά επιπλέον χώρο για τα πόδια και 50 χιλιοστά περισσότερο χώρο για το κεφάλι «χωρίς να αλλάξουν οι αναλογίες του οχήματος».

Advertisement

Το νέο πλαίσιο του De Tomaso P72 ακολουθεί τις προδιαγραφές ασφαλείας (ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις έγκρισης της FIA χωρίς να απαιτείται roll cage) ενώ η αναθεωρημένη γεωμετρία της ανάρτησης φέρνει το κέντρο βάρους πιο κοντά στο έδαφος.

Advertisement

Η παραγωγή των τελικών πρωτοτύπων P72 προχωρά και αμέσως μετά ξεκινά η παραγωγή (των 72 αυτοκινήτων) μέσω της Capricorn, στις νέες της εγκαταστάσεις στο θρυλικό Nurburgring.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η De Tomaso μετακομίζει στις ΗΠΑ
Η De Tomaso P72 εν δράσει (video)
De Tomaso: Τα γενέθλια η επιστροφή και ο εκνευρισμένος Elvis

Advertisement