Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η De Tomaso P72 ετοιμάζεται για την πίστα

Ελλάδα 23:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η De Tomaso P72 ετοιμάζεται για την πίστα

ΝΕΑ

Η De Tomaso P72 ετοιμάζεται για την πίστα

ΝΕΑ

Η πανέμορφη De Tomaso P72 αποκτά και μία έκδοση για πίστα έχοντας αρκετές αλλαγές, λιγότερα κιλά και άρωμα γυναίκας.

Advertisement
Advertisement

Το 2019 ένα από τα αυτοκίνητα που εντυπωσίασαν στο Goodwood Festival of Speed ήταν ένα πολύ όμορφο ιταλικό supercar, με ένα πολύ ξεχωριστό αμάξωμα που θύμιζε παλιές καλές στιγμές της ιταλικής σχεδίασης. H De Tomaso P72 εντυπωσίασε τους πάντες με την εμφάνισή του αλλά και με τα τεχνικά του χαρακτηριστικά.

Η εταιρία αποφάσισε ότι υπάρχει χώρος για μία έκδοση για χρήση σε πίστα. Και για αυτή την έκδοση θα υπάρχουν αρκετές αλλαγές. Πρώτη και πιο σημαντική η αντικατάσταση του V12 με έναν V8 των 5 λίτρων με απόδοση πάνω από 700 ίππους. Ο κινητήρας προέρχεται από την Ford και έχει ροπή στα 825 Nm, μεταδίδοντας την κίνηση στους πίσω τροχούς μέσω ενός εξατάχυτου μηχανικού κιβωτίου.

Advertisement
Advertisement

Ανάμεσα στις αλλαγές που έγιναν στην πορεία για να πάρει ομολογκασιόν είναι και η προσθήκη του ονόματος Isabelle στον τίτλο του οχήματος, ως φόρος τιμής στο μοντέλο της Formula 2 του 1959 που είχε πάρει το όνομά του από την γυναίκα του Alejandro De Tomaso, την Isabelle.

Από τις πρώτες εικόνες που έχουμε στην διάθεσή μας δεν υπάρχουν κάποιες σοβαρές αλλαγές σε σχέση με την έκδοση δρόμου. Υπάρχουν πάντως επεμβάσεις σε διάφορα σημεία έτσι ώστε να γίνει ελαφρύτερο, ενώ ανάλογα τους αγώνες που θα μπορούσε να συμμετάσχει θα υπάρχουν και αλλαγές στα μηχανικά μέρη (θα μπορούσε για παράδειγμα να αφαιρεθεί ο υπερσυμπιεστής).

Advertisement

Όσο για το μοντέλο παραγωγής δεν αναμένεται να ξεκινήσει πριν το 2022. Υπενθυμίζουμε ότι η De Tomaso έχει μεταφέρει την δραστηριότητά της στις ΗΠΑ, όπου και ετοιμάζει την παραγωγή του μοντέλου. Όπως αφήνει να εννοηθεί και η ονομασία η P72 θα παραχθεί σε 72 αντίτυπα με την τιμή της να υπολογίζεται κοντά στις 750.000 ευρώ.

Advertisement

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πωλείται η De Tomaso Έλληνα Playboy
Η De Tomaso μετακομίζει στις ΗΠΑ
Η De Tomaso P72 εν δράσει (video)