Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πότε θα είναι Ελλάδα το Hyundai Ioniq 5 N των 650 ίππων; (+τιμή)

Ελλάδα 2:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πότε θα είναι Ελλάδα το Hyundai Ioniq 5 N των 650 ίππων; (+τιμή)

ΝΕΑ

Πότε θα είναι Ελλάδα το Hyundai Ioniq 5 N των 650 ίππων; (+τιμή)

ΝΕΑ

Δεν αργεί να… πατήσει Ελλάδα ο νέος ηλεκτρικός πύραυλος της Hyundai που θα βάζει φωτιά στην άσφαλτο.

Advertisement
Advertisement

Η σειρά των μοντέλων της Hyundai που συνοδεύεται με το γράμμα «Ν», είναι αυτή που απευθύνεται στους λάτρεις των επιδόσεων αλλά και των σπορ χαρακτηριστικών που αναζητούν από ένα αυτοκίνητο. Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε τα i20N, i30N και Kona N αλλά σύντομα και εντός του έτους θα μάθουμε και το νέο Ioniq 5 Ν.

Το συγκεκριμένο είναι το νέο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο τα κορεατικής φίρμας το οποίο εφοδιάζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες και σύμφωνα με την μάρκα βάζει φωτιά στην άσφαλτο. Το τετρακίνητο σπορ μοντέλο έχει μέγιστη ισχύ τους 650 ίππους (για 10 δευτερόλεπτα) όταν ο οδηγός επιλέξει το N Grin Boost το οποίο συνοδεύεται και με launch control.

Στη γλώσσα των αριθμών το 0-100 επιτυγχάνεται σε 3,4 δευτερόλεπτα ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται στα 260 χλμ./ώρα.

Advertisement
Advertisement

650 άλογα με 75.000 ευρώ…

Το Hyundai Ioniq 5 είναι σίγουρο πως θα προσφέρει κορυφαία οδηγική απόλαυση ενώ και από πλευράς αυτονομίας δεν θα τα πηγαίνει άσχημα. Η χωρητικότητα της μπαταρίας είναι στις 84kWh και σίγουρα θα προσφέρει αυτονομία πάνω από 500 χιλιόμετρα. Το σίγουρο είναι πως και με σβέλτη οδήγηση η μπαταρία δεν θα… καταρρέει, καθώς οι Κορεάτες έχουν δουλέψει πολύ στο θέμα αυτό, κάτι που έχουμε δει και σε άλλα ηλεκτρικά μοντέλα της Hyundai.

Στην Ελλάδα το Hyundai Ioniq 5 αναμένεται να έρθει τον Μάιο, οπότε και τα πρώτα θα ξεκινήσουν να κυκλοφορούν στους δρόμους. Οι τιμές δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί, ωστόσο υπολογίζεται πως θα κυμανθούν κοντά στα 75.000 ευρώ, άρα κάτω από τα 70.000 με την κρατική επιδότηση που είναι στα 8.000 ευρώ.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Porsche δοκιμάζει σε ακραίες συνθήκες την επερχόμενη Taycan
Δοκιμές στο Μαρανέλο για τον αντικαταστάτη της Ferrari SF90
Toyota: Τα ηλεκτρικά δεν θα κυριαρχήσουν

Advertisement