Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πότε θα έρθει στην Ελλάδα το 7θέσιο Nissan X-Trail; – Ποια θα είναι η τιμή του;

Ελλάδα 1:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πότε θα έρθει στην Ελλάδα το 7θέσιο Nissan X-Trail; – Ποια θα είναι η τιμή του;

ΝΕΑ

Πότε θα έρθει στην Ελλάδα το 7θέσιο Nissan X-Trail; – Ποια θα είναι η τιμή του;

ΝΕΑ

Ένα μεγάλο SUV αναμένουμε σύντομα από τη Nissan. Πότε έρχεται; Με ποιους κινητήρες; Από πόσο θα ξεκινά; Το Newsauto έχει τις απαντήσεις…

Advertisement
Advertisement

Η χρονιά που διανύουμε αναμένεται να είναι αρκετά καλή για τη Nissan η οποία ετοιμάζεται να λανσάρει νέα μοντέλα στην αγορά. Μοντέλα που θα τα δούμε στους ελληνικούς δρόμους και σίγουρα θα τραβήξουν τα βλέμματα και το ενδιαφέρον των υποψηφίων αγοραστών.

Πριν από λίγες ημέρες έγινε γνωστό πως η ιαπωνική φίρμα θα λανσάρει ένα ολοκαίνουριο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο compact διαστάσεων. Το συγκεκριμένο θα αποτελεί τον διάδοχο του θρυλικού Micra και θα κατασκευάζεται στο κέντρο Renault ElectriCity που βρίσκεται στη Γαλλία. Για το εν λόγω δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα το δούμε στους δρόμους.

Το επόμενο βήμα που θα δούμε και μάλιστα αρκετά σύντομα ακούει στο όνομα X-Trail. Το γνωστό όχημα ελευθέρου χρόνου αναμένεται να έρθει στην Ελλάδα, στη νέα του γενιά, το καλοκαίρι. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Newsauto θα το δούμε μεταξύ Ιούλιο και Αύγουστο.

Advertisement
Advertisement

Εκδόσεις και ιπποδυνάμεις

Πρόκειται για ένα μεγάλο SUV που θα μπορεί να φιλοξενήσει έως και 7 επιβάτες. Αξιοσημείωτο πως το X-Trail θα είναι διαθέσιμο και σε τετρακίνητη έκδοση κάτι που δεν έχουμε δει μέχρι στιγμής στο Qashqai και δεν πρόκειται να δούμε στο μέλλον.

Advertisement

15 νέα EVs έως το 2030 από τη Nissan (video)

Advertisement

Από πλευράς μηχανικών συνόλων θα υπάρχουν τρεις εκδόσεις. Η πρώτη αφορά ένα κινητήρα βενζίνης 1.5 λίτρων που συνδυάζεται με υβριδική τεχνολογία (mild hybrid) και αποδίδει 163 ίππους.

Η δεύτερη επιλογή αφορά στην έκδοση e-power η οποία κινείται με ρεύμα αλλά καταναλώνει… βενζίνη. Συγκεκριμένα εφοδιάζεται από έναν κινητήρα βενζίνης ο οποίος παράγει ρεύμα και το ρεύμα δίνει κίνηση στους τροχούς. Στην πράξη σημαίνει πως ο οδηγός έχει την αίσθηση επιδόσεων ενός ηλεκτρικού οχήματος και δεν έχει το άγχος της φόρτισης των μπαταριών. Η εν λόγω έκδοση αποδίδει 192 ίππους.

Με 213 ίππους και 4×4

Advertisement

Στην κορυφή των επιλογών βρίσκεται ακόμα μία έκδοση που ονομάζεται e-force και λειτουργεί όπως η e-power. Η συγκεκριμένη θα αποδίδει 213 ίππους και θα είναι τετρακίνητη.

Ο τιμοκατάλογος για το Nissan X-Trail (στην Αμερική κυκλοφορεί με το όνομα Rogue) δεν έχει ακόμα βγει στη δημοσιότητα και είναι σίγουρο πως δεν θα τον δούμε πριν το καλοκαίρι, καθώς οι τιμές και τα δεδομένα αλλάζουν μέρα με την ημέρα. Με τα σημερινά δεδομένα η αρχική τιμή ενδέχεται να είναι οριακά κάτω από τα 30.000 ευρώ.

Να σημειώσουμε πως η εισαγωγική εταιρεία των αυτοκινήτων Nissan θα λανσάρει φέτος ένα ακόμα μοντέλο. Πρόκειται για το Nissan Ariya που ανήκει στην κατηγορία των αμιγώς ηλεκτρικών Crossover.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Σε πόσες ημέρες κατασκευάζονται τα δερμάτινα καθίσματα του Nissan Qashqai;
Συγκριτική δοκιμή: Nissan Qashqai 1.3 DiG-T 140 PS vs VW Tiguan 1.5 TSI 150 PS
Ηλεκτρικό pick-up της Nissan για να «χτυπήσει» την Tesla (+video)