Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πότε θα έχουν τα Peugeot ορθογώνια τιμόνια Hypersquare;

Ελλάδα 4:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πότε θα έχουν τα Peugeot ορθογώνια τιμόνια Hypersquare;

ΝΕΑ

Πότε θα έχουν τα Peugeot ορθογώνια τιμόνια Hypersquare;

ΝΕΑ

Στις πρώτες ημέρες του 2023 η Peugeot παρουσίασε το πρωτότυπο Inception, ένα εντυπωσιακό αμιγώς ηλεκτρικό πρωτότυπο το οποίο δεν ξεχώριζε μόνο για το αμάξωμά του.

Advertisement
Advertisement

Ένα ακόμα ουσιαστικό στοιχείο του πρωτότυπου οχήματος της Peugeot ήταν και η διαμόρφωση και η τεχνολογία που διέθετε το ταμπλό και το τιμόνι του. Σε ένα τέτοιο αυτοκίνητο οι σχεδιαστές έχουν τη δυνατότητα να εφαρμόσουν πιο ελεύθερα τις ιδέες τους.

Μία από αυτές ήταν και το νέο τιμόνι, το οποίο ονομάστηκε Hypersquare λόγω του σχήματός του. Η ταιριαστή ενσωμάτωσή του στο Inception προσέδιδε μια καινοτόμα εικόνα στο όχημα, όμως τα στελέχη της εταιρείας είχαν πει τότε ότι τόσο αυτό όσο και η γενικότερη διαμόρφωση του ταμπλό αποτελούσε την επόμενη υλοποίηση του i-Cockpit που χαρακτηρίζει τα αυτοκίνητα παραγωγής του για χρόνια.

Τώρα, η Λίντα Τζάκσον, η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Peugeot ανακοίνωσε ότι το τιμόνι Hypersquare θα τοποθετείται στα καινούργια μοντέλα της από το 2026 και έπειτα. Θα έχει τεχνολογία steer-by-wire και θα είναι προηγμένο σε ό,τι αφορά στον τρόπο λειτουργίας του.

Advertisement
Advertisement

Η Τζάκσον δήλωσε σχετικά: «Το επόμενο στάδιο για εμάς θα είναι το Hypersquare. Θα το εξελίξουμε και θα μετατρέψουμε το τιμόνι από ένα μικρό στρογγυλό και όμορφο αντικείμενο που είναι τώρα σε ένα πολύ προηγμένο τεχνολογικό πεδίο το οποίο θα βασίζεται στην ιδέα του χειριστηρίου των βιντεοπαιχνιδιών.

»Πιστεύουμε ότι δεν θα είναι μόνο καινοτόμο αλλά θα διαθέτει τεχνολογία steer-by-wire η οποία είναι σημαντική για ένα από τα βασικά στοιχεία της Peugeot: Την χαρά της οδήγησης. Θα είναι εύκολα ρυθμιζόμενο και εύκολο (στη χρήση του), αυτό είναι που θέλουμε να δημιουργήσουμε».

Η Λίντα Τζάκσον ανακοίνωσε πότε το νέο τιμόνι Hypersquare θα μπει σε διαδικασία παραγωγής αλλά δεν αποκάλυψε σε πιο μοντέλο της Peugeot θα τοποθετηθεί πρώτη φορά. Με δεδομένο ότι είπε πως αυτό θα γίνει το 2026, εκείνη τη χρονιά αναμένεται να παρουσιαστεί η νέα γενιά των 208 και 2008.