Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Πότε θα έχει έτοιμα τα σπορ ηλεκτρικά της η Nissan;

Ελλάδα 4:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πότε θα έχει έτοιμα τα σπορ ηλεκτρικά της η Nissan;

Mobility

Πότε θα έχει έτοιμα τα σπορ ηλεκτρικά της η Nissan;

Mobility

Η Nissan ισχυρίζεται πως με την εξέλιξη της τεχνολογίας των μπαταριών στερεού τύπου, τα σπορ μοντέλα θα έχουν κάθε λόγο να συνεχίσουν να υπάρχουν, να προσφέρουν συγκινήσεις και οικονομικό όφελος για την εταιρεία.

Advertisement
Advertisement

Τα αυτοκίνητα επιδόσεων για ενθουσιώδεις οδηγούς, εξακολουθούν να είναι μέσα στο κάδρο για τα μελλοντικά σχέδια της Nissan.

Οι μπαταρίες στερεάς κατάστασης είναι το «κλειδί» που θα ορίσει το μέλλον των σπορ αυτοκινήτων στην Ευρώπη, την εποχή των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Η παρουσία του «Z» στην αγορά των ΗΠΑ και η ταυτόχρονη «απαγόρευσή του» από την Ευρώπη για λόγους εκπομπών ρύπων, είναι ένα από τα σημεία που κρατάει η Nissan για το μέλλον, βασίζοντας πολλά από τα σχέδιά της στην εξέλιξη των μπαταριών. Πρόσφατα αποκαλύφθηκε από την Ιαπωνική εταιρεία ένα σετ με πρωτότυπα που θα μπορούσαν να είναι αρκετά σημαντικά για το μέλλον.

Το συμπαγές crossover Chill-Out είναι το πιο «κοντινό» στην παραγωγή, καθώς αποτελεί τον προπομπό του μοντέλου που θα αντικαταστήσει το Leaf σε λίγα χρόνια από τώρα. Όπως και το Ariya, έτσι και η έκδοση παραγωγής του Chill-Out, θα βασίζεται στην πλατφόρμα CMF-EV και θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Nissan, στο Σάντερλαντ της Μεγ. Βρετανίας. Ανάμεσα στα πρωτότυπα, η Nissan έδωσε και το Surf-Out, που είναι ένα ηλεκτρικό pick up, καθώς και το σπορ Max-Out, τα οποία είναι μέρος των σχεδίων της Nissan για το αμιγώς ηλεκτροκίνητο μέλλον.

Advertisement
Advertisement

Αυτό που έχει ιδιαίτερα μεγάλη σημασία για όσους περιμένουν να δουν κάποια μοντέλα ηλεκτρικά αλλά με ξεκάθαρα οδηγοκεντρικό χαρακτήρα, είναι το χρονοδιάγραμμα που έχει ήδη καταρτίσει η Nissan για τις μπαταρίες στερεάς κατάστασης. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα πλάνα της εταιρείας, ένα εργοστάσιο που θα παράγει τέτοιες μπαταρίες θα αρχίσει να λειτουργεί το 2024, με την τεχνολογία να προγραμματίζεται για ευρεία παραγωγή, κάπου κοντά στο 2026 και μέχρι το 2028 θα πρέπει να περιμένουμε τα πρώρα μοντέλα στις αγορές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το Nissan Ariya, κέρδισε το Βραβείο Red Dot Design
Formula E: Η Nissan αγοράζει την e.dams!
Renault Duster Oroch: To διπλοκάμπινο της Dacia επιστρέφει

Advertisement

 

 

Advertisement