Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πότε θα δούμε το πισωκίνητο roadster της Abarth;

Ελλάδα 7:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πότε θα δούμε το πισωκίνητο roadster της Abarth;

ΝΕΑ

Πότε θα δούμε το πισωκίνητο roadster της Abarth;

ΝΕΑ

Το σίριαλ κοινού roadster από τις Mazda-Alfa Romeo έλαβε τέλος όταν ο Sergio Marchionne αποφάσισε ότι η ιταλική μάρκα πρέπει να παρουσιάσει το δικό της, αποκλειστικό, μοντέλο. Έτσι το project προσφέρθηκε στη Fiat και το αυτοκίνητο μετονομάστηκε 124 Spider, όπως είχε αποκαλύψει το NewsAuto.gr από το Δεκέμβριο του 2014.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Το Fiat 124 Spider πραγματοποιεί αυτή την περίοδο δοκιμές εξέλιξης (με καμουφλαρισμένο αμάξωμα), πριν λανσαριστεί σε Ευρώπη και Βόρεια Αμερική το 2016. Η επίσημη παρουσίασή του θα γίνει είτε το Σεπτέμβριο στη Φρανκφούρτη είτε σε κάποια από τις πρώτες διεθνείς εκθέσεις του νέου έτους. Οι βασικές εκδόσεις αναμένεται να εφοδιάζονται με τον 1.4 MultiAir της Fiat, με ισχύ κοντά ή και πάνω από τους 150 ίππους.

Θα ακολουθήσει πιο επιθετική έκδοση, με το «σκορπιό» της Abarth στη μάσκα και πιο σπορ στήσιμο. Οι ψηφιακά επεξεργασμένες φωτογραφίες που δημοσιεύουμε προέρχονται από το γαλλικό περιοδικό auto moto, και παρουσιάζουν την πιθανή όψη του ιταλο-ιαπωνικού roadster. Παραμένει πάντως άγνωστο αν η Fiat-Abarth θα χρησιμοποιήσει κάποιο δικό της υπερτροφοδοτούμενο σύνολο ή θα ζητήσει από την Mazda τον ατμοσφαιρικό 2.0 SKYACTIV του MX-5.

Advertisement
Advertisement