Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πότε θα δούμε το baby Land Cruiser;

Ελλάδα 19:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πότε θα δούμε το baby Land Cruiser;

ΝΕΑ

Πότε θα δούμε το baby Land Cruiser;

ΝΕΑ

Η Toyota θέλει να προσθέσει στη γκάμα της ένα νέο SUV που θα είναι μικρότερο, αλλά εξίσου ικανό σε off-road δυνατότητες, όπως το Land Cruiser.

Advertisement
Advertisement

Οι φήμες στην Ιαπωνία δεν έχουν σταματήσει να προδιαθέτουν το κοινό για την παρουσίαση μίας σειράς από νέα μοντέλα από την Toyota. Βέβαια, η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία δεν έχει και πολλά να κρύψει, αφού γνωρίζουμε πως σκοπεύει να παρουσιάσει ένα μικρό Land Cruiser μέσα στο 2024.

Το baby Land Cruiser πρόκειται να είναι μία κατηγορία κάτω από το Land Cruiser J25 του 2023. Όσον αφορά τη φιλοσοφία του νέου SUV δεν αλλάζει κάτι, αφού θα είναι ουσιαστικά ένα κόμπακτ off-roader.

Εν αντιθέσει με το κόνσεπτ Compact Cruiser EV που όταν μπει στην παραγωγή θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό, η Toyota σκοπεύει να συνεχίσει στο μονοπάτι των θερμικών κινητήρων και να δώσει ένα τέτοιο σύστημα πρόωσης και στο baby Land Cruiser. Στην… καλύτερη, να έχει και μία μικρή μπαταρία για να λανσαριστεί και σε εκδόσεις mild και full hybrid.

Advertisement
Advertisement

Στην Ασία, προτιμούν αυτό το νέο μοντέλο να το αποκαλούν Land Cruiser Mini. Προς το παρόν, έχουμε μία μικρή εικόνα του, διότι εμφανίστηκε δυσδιάκριτα στην επίσημη παρουσίαση του νέου Land Cruiser J25.

Ήταν δυσδιάκριτο, αλλά στην επίσημη παρουσίαση του Toyota Land Cruiser J25, είδαμε και το Land Cruiser Mini.

Από τότε, όσοι βρέθηκαν εκεί πείστηκαν πως και το μικρό Land Cruiser θα έχει off-road φιλοσοφία και στήσιμο, ενώ το ντιζάιν του θα θυμίζει πολύ το κόνσεπτ του Compact Cruiser EV.

Το Land Cruiser Mini θα βασιστεί στην πλατφόρμα της Toyota, TNGA-F, επομένως αναμένουμε να είναι ένα πολύ στιβαρό off-roader με διαστάσεις περίπου σαν αυτές του Corolla Cross.

Το μίνι Land Cruiser θα είναι περίπου στο ίδιο μέγεθος με το Toyota Corolla Cross

Advertisement

Ιαπωνικές ιστοσελίδες φέρονται να γνωρίζουν ήδη τις ακριβείς διαστάσεις του νέου μικρού SUV. Σύμφωνα με αυτές, το Land Cruiser Mini θα έχει μήκος 4,35 μέτρα, πλάτος 1,86 μέτρα και ύψος 1,89 μέτρα.

Εφόσον τα νούμερα ισχύουν, αυτό σημαίνει ότι το μικρό off-roader θα είναι περίπου μισό μέτρο μικρότερο από το Land Cruiser J25.

Advertisement

Όσον αφορά το σύστημα πρόωσης, υπάρχουν πληροφορίες ότι η Toyota θα προτιμήσει το υβριδικό/ plug-in υβριδικό σύστημα του RAV4, ενώ ελάχιστες πιθανότητες υπάρχουν να δούμε τους ντίζελ κινητήρες του Hilux. Ίσως για συγκεκριμένες αγορές, όπως αυτή της Αυστραλίας.

Μελλοντικά, υποτίθεται ότι το baby Land Cruiser θα εκδοθεί και ως αμιγώς ηλεκτρικό. Αλλά είναι γνωστό τοις πάσι πλέον, πως η Toyota δεν προτιμάει την ηλεκτροκίνηση. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Στο αίμα της Toyota κυλά βενζίνη (τα ηλεκτρικά ας περιμένουν…)
Γιατί η Toyota είναι ο παγκόσμιος κυρίαρχος;
Έρχεται μίνι καθαρόαιμο Toyota Land Cruiser με 25.000 ευρώ;