Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πότε θα δούμε το Alpine A390

Ελλάδα 9:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πότε θα δούμε το Alpine A390

ΝΕΑ

Πότε θα δούμε το Alpine A390

ΝΕΑ

Ο εξηλεκτρισμός των μοντέλων της Alpine περνά μέσα από το πρόγραμμα Renaulution και πλέον η διαδικασία έχει αρχίσει. Το A390 έχει μπει στον δρόμο εξέλιξής του.

Advertisement
Advertisement

Η επιχειρηματική αναβίωση της Alpine μπορεί να ξεκίνησε λίγο καιρό πριν τη μεταστροφή της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας στην ηλεκτροκίνηση, ωστόσο θα εδραιωθεί εντός της νέας πραγματικότητας.

Ένα από τα νέα μοντέλα της θα είναι και το A390, το αμιγώς ηλεκτρικό SUV επιδόσεων το οποίο έχει αρχίσει να εξελίσσεται ήδη από τους ανθρώπους της γαλλικής εταιρείας.

Στην Alpine, έχουν να επωφεληθούν από την ύπαρξη της τεχνολογίας και της τεχνογνωσίας τόσο της Renault όσο και της Nissan αναφορικά με την ηλεκτροκίνηση. Φυσικά, ο ρόλος τους είναι να επεκτείνουν τα δεδομένα και να τα προσαρμόσουν στην ανάγκη της σπορ εικόνας και του χαρακτήρα της.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με τις ως τώρα πληροφορίες, το A390, όπως αναμένεται να ονομαστεί, θα βασίζεται στην πλατφόρμα AmpR Medium (μια μετεξέλιξη της CMF-EV), την οποία έχουν δημιουργήσει οι άνθρωποι της Ampere, της νέας θυγατρικής εταιρείας του Renault Alliance, η οποία θα αναλάβει την εξέλιξη και παραγωγή των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων του Ομίλου.

Το Alpine A390 θα έχει μήκος που θα φτάνει περίπου τα 4,6 μέτρα. Αυτό σημαίνει ότι θα είναι σχετικά ευρύχωρο για τους επιβάτες του αλλά και για τις μπαταρίες που πρέπει να έχει για να πληροί το απαιτούμενο της αυτονομίας και των επιδόσεων. Αυτές αναμένεται να είναι περίπου 90 kWh.

Τα στοιχεία για το αμάξωμά του είναι ελάχιστα και προς το παρόν ό,τι μπορούμε να γνωρίζουμε γι’ αυτό προκύπτει από τις σκόπιμα σκοτεινές φωτογραφίες που κατά καιρούς δημοσιεύει η Alpine για να δείξει ότι ασχολείται με την εξέλιξή του αλλά και να το διατηρεί στην επικαιρότητα.

Advertisement

Έτσι, αυτό που γνωρίζουμε είναι η μορφοποίηση των εμπρός LED φώτων του και ότι το αμάξωμά του θα είναι ένα υπερυψωμένο fastback. Αναμενόμενα, στο εσωτερικό του θα έχει σπορ εικόνα, θα απηχεί την ιστορία της Alpine και θα είναι σχετικά πολυτελέστερο από τα μοντέλα των εταιρειών του Renault Alliance.

Το Alpine A290 κατά τη διάρκεια δοκιμών εξέλιξής του. (Φωτογραφία: Alpine).

Το νέο μοντέλο θα είναι τετρακίνητο αλλά ακόμα δεν γνωρίζουμε τον αριθμό των ηλεκτροκινητήρων του. Αυτό σημαίνει ότι αυτοί μπορεί να είναι δύο αλλά και τρεις, δηλαδή να υπάρχουν δύο στο πίσω μέρος.

Advertisement

Το τελευταίο στοιχείο προκύπτει από μια δήλωση του Ζιλ Λε Μπόργν, Τεχνικός Διευθυντής της Alpine, ο οποίος σε δήλωσή του στο βρετανικό Autocar είπε ότι «θα υπάρχει μια έκπληξη στον πίσω άξονα».

Οι ως τώρα εκτιμήσεις αναφέρουν ότι εμπρός θα υπάρχει ο ηλεκτροκινητήρας των 218 ίππων του Renault Megane ETech και ότι η μέγιστη συνδυαζόμενη ισχύς του A390 θα φτάνει ή θα ξεπερνά τους 400 ίππους.

Το νέο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο της Alpine θα παρουσιαστεί εντός του 2025, έπειτα από το A290 που θα δούμε εφέτος και θα κατασκευάζεται στο ιστορικό εργοστάσιο της εταιρείας που βρίσκεται στη Διέππη.

Advertisement

Τέλος, σύμφωνα με τις πληροφορίες, εκτός από την τετρακίνητη έκδοσή του πιθανόν θα υπάρξει και δικίνητη η οποία θα εμφανιστεί στην αγορά σε μεταγενέστερο χρόνο.