Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πως θα σας φαινόταν μια σύγχρονη Alpine A310

Ελλάδα 5:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πως θα σας φαινόταν μια σύγχρονη Alpine A310

ΝΕΑ

Πως θα σας φαινόταν μια σύγχρονη Alpine A310

ΝΕΑ

Ομάδα σχεδιαστών στο Τορίνο ετοιμάζουν ένα restomod γεμάτο αναμνήσεις από τη δεκαετία του 1970.

Advertisement
Advertisement

Στις αρχές της δεκαετίας του 1970 η Alpine αποφάσισε να αφήσει πίσω της το επιτυχημένο A110 και να προχωρήσει στην κατασκευή του μοντέλου που θα αντικαθιστούσε τον νικητή του Ράλλυ Μόντε Κάρλο. Κάπως έτσι λοιπόν γεννήθηκε η Alpine A310, ένα σπορ μοντέλο το οποίο στην πρώτη φάση κατασκευής του δεν είχε μεγάλη επιτυχία.

Αυτό οφειλόταν κυρίως από τον τετρακύλινδρο κινητήρα των 1.6 λίτρων ο οποίος απέδιδε μόλις 127 ίππους. Η δεύτερη γενιά ήταν σαφώς καλύτερη καθώς η Alpine τοποθέτησε στο αυτοκίνητο τον V6 κινητήρα των 2.6 λίτρων με απόδοση 150 και 193 ίππους. Μπορεί οι επιδόσεις και η συμπεριφορά του αυτοκινήτου να μην ήταν κορυφαία, ωστόσο ο σχεδιασμός του ήταν πολύ ιδιαίτερος. Στο εμπρός μέρος δέσποζαν τα ορθογώνια φωτιστικά σώματα, ενώ πίσω το μακρύ κάλυμμα κινητήρα ήταν γυάλινο.

Επιστρέφοντας στο 2024, το στούντιο Erre Design από το Τορίνο αποφάσισε να ασχοληθεί με αυτό το μοναδικό αυτοκίνητο. Η ομάδα σχεδιαστών που ηγείται ο Χερνάν Χαραλαμπόπουλος, ξεκίνησε να κατασκευάζει το Tredieci, ένα restomod μοντέλο που βασίζεται στο θρυλικό A310.

Advertisement
Advertisement

Ο σχεδιασμός της ομάδας Erre διατηρεί πολλά στοιχεία από το αυθεντικό μοντέλο όπως τα ορθογώνια φωτιστικά σώματα με 6 LED προβολείς και τις εισαγωγές αέρα στα πίσω πλευρικά του αυτοκινήτου.

Το μέγεθος είναι ελαφρώς μεγαλύτερο σε σχέση με το αυθεντικό σχέδιο, ενώ οι τροχοί είναι 19 ιντσών. Φυσικά, το Tredieci θα είναι εξοπλισμένο με ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης της κίνησης, θα είναι αυστηρά διθέσιο και η κίνηση θα μεταφέρεται στους πίσω τροχούς. Το χρονοδιάγραμμα της ολοκλήρωσης του project δεν έχει γίνει γνωστό, ούτε αν θα γίνει διαθέσιμο προς πώληση.