ΝΕΑ

Πότε θα δούμε την καινούργια BMW X3;

Ελλάδα 11:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πότε θα δούμε την καινούργια BMW X3;

ΝΕΑ

Πότε θα δούμε την καινούργια BMW X3;

ΝΕΑ

Στην BMW, πλησιάζουν προς το τέλος εξέλιξης της καινούργιας X3 και η παραγωγή της θα γίνει σε μια άλλη χώρα από αυτές στις οποίες κατασκευαζόταν ως τώρα.

Advertisement
Advertisement

Πριν από περίπου δύο χρόνια έγινε γνωστό ότι η BMW είχε αρχίσει ήδη τις πρώτες δοκιμές στον δρόμο των πρωτοτύπων της νέας X3.

Μάλιστα, όταν συνέβη αυτό δεν είχε περάσει πολύς καιρός από την παρουσίαση της επανασχεδιασμένης εκδοχής της παρούσας γενιάς του μοντέλου (αρχική φωτογραφία).

Πλέον, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η καινούργια X3 θα εμφανιστεί επίσημα από την BMW στις αρχές του 2024 και οι πωλήσεις της αναμένεται να ξεκινήσουν λίγους μήνες αργότερα.

Advertisement
Advertisement

Το νέο μοντέλο θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της γερμανικής εταιρείας το οποίο βρίσκεται στη Νότια Αφρική, στην πόλη Rosslyn (βορειοδυτικά της Πρετόριας). Για τον λόγο αυτό, η BMW επένδυσε 200 εκατομμύρια ευρώ για τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων και των γραμμών παραγωγής του (φωτογραφία κάτω).

Η εταιρεία έχει ανακοινώσει ότι το καινούργιο μοντέλο θα βασίζεται στην πλατφόρμα «CLAR» («Cluster Architecture») και θα διατίθεται και σε Plug-in Hybrid έκδοση. Αυτή, αναμένεται να είναι πιο αποδοτική και θα επιτρέπει μεγαλύτερη αυτονομία κίνησης ως αμιγώς ηλεκτροκίνητη, σε σχέση με πριν.

Advertisement

Τα καμουφλαρισμένα πρωτότυπα δείχνουν ότι το αμάξωμα της νέας X3 θα έχει παρόμοια αισθητική με αυτό της παρούσας αλλά θα είναι μεγαλύτερο σε διαστάσεις, συγκριτικά, και θα έχει ογκωδέστερη μάσκα. Επίσης, στο ταμπλό θα υπάρχουν μεγαλύτερης διάστασης οθόνες. Εκτός αυτών, οι άνθρωποι της BMW έχουν αρχίσει να κάνουν δοκιμές στο Nürburgring Nordschleife και της νέας X3 M.

Τέλος, η καινούργια iX3, η αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση του νέου μοντέλου, θα βασίζεται στη νέα πλατφόρμα «Neue Klasse», την οποία έχει δημιουργήσει η BMW τα νέα αυτοκίνητά της αυτής της τεχνολογίας.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η BMW X3 ζορίζεται μεν αλλά τα καταφέρνει στον τάρανδο (+video)
Τα πρώιμα σχέδια της BMW Z3
Ιδού τι οδηγεί ο Καρίμ Μπενζεμά