Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πότε είναι υποχρεωτικά τα παιδικά καθίσματα στα σχολικά λεωφορεία

Ελλάδα 16:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πότε είναι υποχρεωτικά τα παιδικά καθίσματα στα σχολικά λεωφορεία

ΝΕΑ

Πότε είναι υποχρεωτικά τα παιδικά καθίσματα στα σχολικά λεωφορεία

ΝΕΑ

Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών με εγκύκλιο ξεκαθαρίζει πότε πρέπει να χρησιμοποιούνται τα ειδικά καθίσματα.

Advertisement
Advertisement

Πλήθος ερωτημάτων από πολίτες, Διευθύνσεις Μεταφορών αλλά και εκπαιδευτηρίων σχετικά με τη χρήση των ειδικών παιδιών καθισμάτων σε σχολικά λεωφορεία ανάγκασε το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών να εκδώσει σχετική εγκύκλιο ώστε να ξεκαθαρίσει πότε επιβάλλεται η χρήση τους και πότε τα παιδιά ασφαλίζονται κατά την μετακίνησή τους μόνο με την ζώνη ασφαλείας.

Η εγκύκλιος αναφέρει χαρακτηριστικά ότι: «Κατόπιν ερωτηµάτων πολιτών, σχολαρχών και ∆ιευθύνσεων Μεταφορών και Επικοινωνιών των Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας σχετικά µε τη δυνατότητα χρήσης διαφορετικών καθισµάτων από µαθητές διαφορετικών εκπαιδευτικών βαθµίδων σε σχολικά οχήµατα, βάσει της παραπάνω σχετικής υπουργικής απόφασης, µε την επιφύλαξη των εκάστοτε νοµοθετικών διατάξεων που αφορούν µέτρα αποφυγής και περιορισµού της διάδοσης του κορωνοϊού COVID19, σας γνωρίζουµε τα εξής:

Advertisement
Advertisement

1) Το ειδικό παιδικό κάθισµα ΕΠΑΙΚ Ι χρησιµοποιείται µόνο από νήπια.

2) Το ειδικό παιδικό κάθισµα ΕΠΑΙΚ ΙΙ χρησιµοποιείται από µαθητές Α’ βάθµιας εκπαίδευσης ή/και από µαθητές Β’ βάθµιας εκπαίδευσης υπό την προϋπόθεση ότι το ύψος τους είναι µικρότερο από 1,50µ και το βάρος τους µικρότερο των 36 κιλών.

3) Το κάθισµα ενηλίκων χρησιµοποιείται:

Advertisement

α) από νήπια ηλικίας µικρότερης των 4 ετών, υπό την προϋπόθεση χρήσης του κατάλληλου Συστήµατος Συγκράτησης Παιδιών (CRS).

β) από µαθητές Α’ βάθµιας υπό την προϋπόθεση ότι το ύψος τους είναι µεγαλύτερο από 1,50µ και το βάρος τους µεγαλύτερο των 36 κιλών.

Advertisement

γ) από µαθητές Β’ βάθµιας εκπαίδευσης.

Σε κάθε µία εκ των προαναφεροµένων τριών περιπτώσεων υπάρχει υποχρέωση χρήσης της ζώνης ασφαλείας του εκάστοτε καθίσµατος. Κατά τα άλλα, εξακολουθούν να ισχύουν οι διατάξεις της παραπάνω σχετικής απόφασης.»

Διαβάστε επίσης:

Advertisement

Από τα… σαπάκια στράφηκαν στα «ρημάδια» μεταχειρισμένα

Σε 7 αντί για 150 ημέρες ο χρόνος ανανέωσης για άδειες οδήγησης

Καθημερινά 611 κλήσεις έκοβε η Τροχαία τον Ιούλιο στην Αττική