Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Καθημερινά 611 κλήσεις έκοβε η Τροχαία τον Ιούλιο στην Αττική

Ελλάδα 14:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καθημερινά 611 κλήσεις έκοβε η Τροχαία τον Ιούλιο στην Αττική

ΝΕΑ

Καθημερινά 611 κλήσεις έκοβε η Τροχαία τον Ιούλιο στην Αττική

ΝΕΑ

Δέκα άνθρωποι άφησαν την τελευταία τους πνοή στην άσφαλτο και 587 τραυματίστηκαν.

Advertisement
Advertisement

Πάνω από 18.300 παραβάσεις βεβαίωσε η Τροχαία μόνο στην Αττική τον Ιούλιο ενώ επίσης δέκα άνθρωποι άφησαν την τελευταία τους πνοή στην άσφαλτο σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ειδικότερα ο μηνιαίος απολογισμός της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής είναι απογοητευτικός καθώς τον Ιούλιο σημειώθηκαν 486 τροχαία ατυχήματα με 587 παθόντες εκ των οποίων τα 10 ήταν θανατηφόρα με 10 νεκρούς, τα 9 σοβαρά με 9 σοβαρά τραυματισμένους και τα 467 ελαφρά με 568 τραυματίες.

Advertisement
Advertisement

Τα κυριότερα αίτια των ατυχημάτων αυτών ήταν η οδήγηση χωρίς σύνεση και προσοχή, η παραβίαση ρυθμιστικών πινακίδων και η παραβίαση των κανόνων κυκλοφορίας από πεζούς, ενώ η μη χρήση προστατευτικού κράνους από τους οδηγούς και επιβάτες των δικύκλων επέτεινε, σε πολλές περιπτώσεις, τη σοβαρότητα του τραυματισμού τους.

Το ίδιο χρονικό διάστημα στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων που εφαρμόζει η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής για την τροχονομική αστυνόμευση και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας στην περιοχή της Αττικής, βεβαιώθηκαν 18.332 παραβάσεις, από τις οποίες 777 σε βαθμό πλημμελήματος.

Ενδεικτικά βεβαιώθηκαν 449 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, από τις οποίες οι 43 ήταν σε βαθμό πλημμελήματος, 2.148 παραβάσεις ορίου ταχύτητας, 209 παραβάσεις για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, 249 παραβάσεις για χρήση κινητού τηλεφώνου, 572 παραβάσεις για μη χρήση ζώνης ασφαλείας και 1.299 παραβάσεις για μη χρήση προστατευτικού κράνους και 37 παραβάσεις για επικίνδυνους ελιγμούς.

Advertisement

Η Τροχαία σημειώνει ότι η σωστή οδική συμπεριφορά των οδηγών και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις, τόσο για την ασφαλή μετακίνηση όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.

Διαβάστε επίσης:

Advertisement

Έτσι θα αποζημιωθείτε αν πάθετε ζημιά από λακκούβα

Σε 7 αντί για 150 ημέρες ο χρόνος ανανέωσης για άδειες οδήγησης

Από σήμερα αγοράζουμε ηλεκτρικό με επιδότηση…

Advertisement