Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πόσους… μήνες χρειάζεται να φτιαχτεί το σαλόνι μιας Bugatti Centodieci;

Ελλάδα 8:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πόσους… μήνες χρειάζεται να φτιαχτεί το σαλόνι μιας Bugatti Centodieci;

ΝΕΑ

Πόσους… μήνες χρειάζεται να φτιαχτεί το σαλόνι μιας Bugatti Centodieci;

ΝΕΑ

Όλα τα πράγματα πάνω σε μία Βugatti είναι ακραία. Ακόμα και ο χρόνος που χρειάζεται για να ολοκληρωθεί το σαλόνι μίας από τις ειδικές της εκδόσεις.

Advertisement
Advertisement

Όταν έχετε ξοδέψει σχεδόν 8 εκατομμύρια δολάρια για να αποκτήσετε μία από τις 10 Bugatti Centodieci, τότε μάλλον έχετε λύσει πολλά από τα προβλήματα της ζωής σας. Και σίγουρα έχετε πολύ χρόνο να περιμένετε ώστε να ολοκληρωθεί.

Για την Βugatti η έννοια του χρόνου είναι και αυτή σχετική. Ιδίως στα πιο σπέσιαλ μοντέλα της, τα οποία απαιτούν ειδική διαχείριση εκτός από την τυπική γραμμή παραγωγής μιας Chiron.

Αυτό συμβαίνει και με την Centodieci, η οποία ήρθε για να φέρει κάτι από την αύρα της εμβληματικής EB 110 Super Sport στην γκάμα της Chiron.

Advertisement
Advertisement

Eκτός λοιπόν από τις σχεδιαστικές αναφορές στο παρελθόν της μάρκας, αντίστοιχη είναι και η επιμέλεια που δείχνει η εταιρία και στην κατασκευή του σαλονιού.

Η πρώτη και πιο χαρακτηριστική διαφοροποίηση αφορά τα καθίσματα, τα οποία στην Centodieci είναι διαφορετικά από την απλή Chiron, και είναι καλυμμένα από ένα ειδικό δέρμα που θυμίζει αρκετά το pattern της επένδυσης που υπήρχε στην ΕΒ 110.

Advertisement

Tα προσκέφαλα επίσης έχουν το λογότυπο ΕΒ από το όνομα του ιδρυτή της εταιρίας, αν και οι ιδιοκτήτες θα μπορούσαν αν το επιθυμούν να βάλουν τα δικά τους αρχικά.

Advertisement

Οι ειδικοί τεχνίτες της εταιρίας χρειάζονται πέντε ημέρες για να δημιουργήσουν το έμβλημα στο προσκέφαλο, να κόψουν το δέρμα στο σωστό μέγεθος, να εγκαταστήσουν το κάθισμα και να ελέγξουν εξονυχιστικά κάθε παράμετρο της λειτουργίας του.

Η επένδυση με καρό εφέ επεκτείνεται στην οροφή, στα πάνελ της πόρτας, στην κεντρική κονσόλα και στα ταπετάκια. Όλα αυτά δημιουργούν μία ενιαία επιφάνεια που “ρέει” ομαλά από άκρη σε άκρη στο αυτοκίνητο, με ένα εξαιρετικής ποιότητας και κατασκευαστικής τελειότητας δέρμα

Advertisement

Υπάρχουν επίσης αλουμινένια σήματα με την ένδειξη Centodieci τα οποία τοποθετούνται στις πόρτες και στο υποβραχιόνιο.

Η όλη διαδικασία για την ολοκλήρωση του σαλονιού και μόνο της Centodieci απαιτεί 16 εβδομάδες ή 4 ολόκληρους μήνες. Με 8 εκατομμύρια δολάρια κόστος και μόλις 10 μονάδες παραγωγής, μοιάζει λογικό. Ούτως ή άλλως αυτοί που θα την αγοράσουν έχουν τόσα άλλα “παιχνίδια” για να σκοτώσουν την ώρα τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η πανάκριβη Bugatti Centodieci στην αεροδυναμική σήραγγα (video)
Πόσο πήρε στη Bugatti να βάψει τις Chiron με αυτά τα εκπληκτικά χρώματα;
Απίστευτο! Η Bugatti ανακαλεί μια Chiron για μία… βίδα