Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η πανάκριβη Bugatti Centodieci στην αεροδυναμική σήραγγα (video)

Ελλάδα 8:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η πανάκριβη Bugatti Centodieci στην αεροδυναμική σήραγγα (video)

ΝΕΑ

Η πανάκριβη Bugatti Centodieci στην αεροδυναμική σήραγγα (video)

ΝΕΑ

To υπερ-σπάνιο hypercar των 1.600 ίππων εντυπωσιάζει με τις επιδόσεις τους, τις οποίες θα βιώσουν μόλις 10 άνθρωποι.

Advertisement
Advertisement

«Κορυφαία αεροδυναμική για κορυφαίες επιδόσεις». Αυτό είναι το σύνθημα των κατασκευαστών αυτοκινήτων και ειδικά όσων εξειδικεύονται στην εξέλιξη ισχυρών επιδόσεων μοντέλων.

Όσο καλύτερη είναι η αεροδυναμική απόδοση, τόσο καλύτερο είναι το κράτημα στο δρόμο την ίδια ώρα που μειώνεται η αντίσταση του αέρα, γεγονός που συμβάλλει στην επίτευξη υψηλών ταχυτήτων. Ταυτόχρονα μειώνεται ο παραγόμενος θόρυβος και ο κινητήρας «αναπνέει» καλύτερα.

Μια από τις εταιρείας που έχουν σημειώσει μεγάλη πρόοδο στον συγκεκριμένο τομέα είναι και η Bugatti, η οποία πριν από λίγες εβδομάδες παρουσίασε τη Centodieci ένα υπερ-αυτοκίνητο των 8 εκ. ευρώ που συγκαταλέγεται στα ακριβότερα παγκοσμίως.

Advertisement
Advertisement

Με μόλις 10 προσφερόμενα κομμάτια, ο Γάλλος κατασκευαστής έχει επιδοθεί στο κυνήγι της τελειότητας, αναζητώντας τη βέλτιστη αεροδυναμική απόδοση. Με τις προσπάθειές της να καρποφορούν.

Σε βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η Bugatti μπορούμε να δούμε τη Centodieci να βρίσκεται στην αεροδυναμική σήραγγα, ώστε να προσομοιωθεί η κίνηση του οχήματος μέσα στον αέρα.

Advertisement

Σε αυτές τις δοκιμές, οι μηχανικοί της εταιρείας ελέγχουν τη ροή αέρα πάνω και γύρω από το Centodieci σε ποικίλες ταχύτητες, με αφετηρία τα 140 χλμ./ώρα για να καταλήξουν στα 300 χλμ./ώρα. Η ροή του αέρα παράγεται από έναν ανεμιστήρα διαμέτρου 8 μέτρων, ο οποίος κινείται από έναν κινητήρα των 9.300 PS.

Advertisement

H Centodieci ενσωματώνει έναν W16 quad-turbo 8,0 λίτρων που παράγει 1.600 PS και συνδυάζεται με 7τάχυτο αυτόματο κιβώτιο. Η επιτάχυνση στα πρώτα 100 χλμ./ώρα «έρχεται» σε 2,4 δλ. το 0-200 ολοκληρώνεται σε 6,1 δλ. και η τελική αγγίζει τα 380 χλμ./ώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Μια Bugatti Chiron έτοιμη για το Ντακάρ
Η Bugatti Chiron της Hermes
To launch control της Bugatti Chiron (video)

Advertisement