Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τι κρύβει το καπό αυτής της άψογης Mercedes 300 SEL του ’71;

Ελλάδα 6:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τι κρύβει το καπό αυτής της άψογης Mercedes 300 SEL του ’71;

ΝΕΑ

Τι κρύβει το καπό αυτής της άψογης Mercedes 300 SEL του ’71;

ΝΕΑ

Δεν είναι κάτι περίεργο να βλέπουμε εκπληκτικές δημιουργίες στο Λας Βέγκας αυτές τις μέρες κάθε χρόνο και μια τέτοια ακόμα, είναι αυτή εδώ η Mercedes 300 SEL που έχει «κλείσει» τα 50!

Advertisement
Advertisement

Το ταμπελάκι της τιμής που υπήρχε πάνω στο αυτοκίνητο στη SEMA, ήταν λίγο αποκαρδιωτικό για τους «κοινούς θνητούς».

Η ποιότητα της δουλειάς, τόσο στην αναπαλαίωση, όσο και στο τελικό αποτέλεσμα, μπορεί να πει κανείς πως δικαιολογεί το ποσό των 450.000 ευρώ για την αξιοθαύμαστη Mercedes 300 SEL του 1971. Είναι το μοντέλο με τον εσωτερικό κωδικό W109, που έχει καταγραφεί στην ιστορία της γερμανικής μάρκας, ως το πρώτο που έχει λανσαριστεί σε έκδοση με τις περιποιήσεις της AMG.

Advertisement
Advertisement

H Icon παρουσίασε στη SEMA μια 300 SEL που μπορεί να κάνει πολλούς να την επιθυμήσουν, μια και έχει το αμίμητο στυλ της Mercedes-Benz εκείνης της εποχής, με σύγχρονη τεχνολογία. Η Icon, με έδρα στο Λος Άντζελες, διατηρεί αυτούσιο το αριστοκρατικό στυλ της 300 SEL του 1971, αναβαθμίζοντας τα υλικά στο σαλόνι και κάνοντας όλες τις απαραίτητες αναβαθμίσεις στους τομείς που το αυτοκίνητο χρειάζεται για να γίνει πιο μοντέρνο προκειμένου να μπορεί να ανταποκριθεί και στις σύγχρονες απαιτήσεις ασφαλείας.

Ακόμα και το στερεοφωνικό είναι πρωτότυπο, αν και έχει τροποποιηθεί για να κρύβει μια μονάδα ήχου με συνδεσιμότητα Bluetooth, τέσσερα ηχεία δύο δρόμων, διπλό subwoofer και ενισχυτή. Η Icon διατήρησε την εικόνα του αυτοκινήτου αναλλοίωτη, επιλέγοντας μάλιστα και μια εξωτερική βαφή με τεχνητή πατίνα που δίνει την αίσθηση του «παλιού» πάνω στη φρέσκια βαφή.

Advertisement

Η μεγάλη έκπληξη κρύβεται κάτω από το εμπρός καπό, όπου η Icon επέλεξε να αντικαταστήσει το εργοστασιακό V8 με ένα LS9 της GM. Το μοτέρ αυτό, παρά το γεγονός πως από την Icon δεν έχουν ανακοινωθεί λεπτομέρειες απόδοσης, στην turbo εκδοχή του (που έχουμε εδώ) με χωρητικότητα 6,2 λίτρων στην C6 Corvette ZR1 απέδιδε 638 ίππους και 819 Nm ροπής.

Advertisement

Στη προκειμένη περίπτωση, το LS9 μηχανικό σύνολο συνδυάζεται με ένα χειροποίητο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 4L85-E, που προοριζόταν για χρήση σε επαγγελματικά οχήματα και άρα, είναι έξτρα ανθεκτικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τι παρουσίασε η Volkswagen στη SEMA;
Ένα ξεχωριστό πρωτότυπο από την Dodge στη SEMA
Πολύ δυναμικά η Nissan στη SEMA 2022

Advertisement