Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Πόσο θα ζυγίζει το ηλεκτρικό Hummer;

Ελλάδα 21:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πόσο θα ζυγίζει το ηλεκτρικό Hummer;

Mobility

Πόσο θα ζυγίζει το ηλεκτρικό Hummer;

Mobility

Όλοι γνωρίζαμε, από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε, πως το ηλεκτρικό Hummer θα είναι ένα πολύ μεγάλο σε διαστάσεις αυτοκίνητο, όμως πρόσφατες πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας συγκλίνουν στο ότι το SUV της GMC θα είναι το πιο βαρύ ηλεκτρικό επιβατικό μέχρι σήμερα.

Advertisement
Advertisement

Η εμπορική πρεμιέρα του Hummer EV θα γίνει με την έκδοση Edition 1 η οποία σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν μέχρι στιγμής θα έχει τρεις ηλεκτροκινητήρες με συνολική απόδοση 1.000 PS, κάτι που δεν φαίνεται περίεργο για τον πληθωρικό χαρακτήρα του μοντέλου.

Ωστόσο αυτό που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο είναι πως σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από την GM το βάρος του Hummer EV θα φθάνει τα 4.103 kg, πράγμα που σημαίνει πως θα είναι βαρύτερο και από ένα μεγάλο επαγγελματικό ημιφορτηγό. Βασική αιτία για αυτή την υπερβολική τιμή είναι το γεγονός πως η έκδοση Edition 1 θα συνοδεύεται από μπαταρίες 200 kWh, πρακτικά διπλάσιες δηλαδή σε χωρητικότητα και βέβαια σε βάρος σε σχέση με ότι άλλο έχουμε δει μέχρι στιγμής.

GMC HUMMER EV

Advertisement
Advertisement

Χαρακτηριστικά θα σημειώσουμε πως το Cadillac Lyriq, ένα επίσης μεγάλο σε διαστάσεις SUV της GM θα έχει μπαταρία ίδιας τεχνολογίας αλλά 100 kWh και θα ζυγίζει σχεδόν 2.500 kg. Από εκεί και πέρα οι προδιαγραφές σχετικά με το Hummer EV Edition 1 αναφέρουν πως το μέγιστο επιτρεπόμενο μεικτό βάρος θα είναι 4.717 kg, ήτοι θα υπάρχει δυνατότητα μεταφοράς σχεδόν 600 kg ως σύνολο επιβατών και αποσκευών.

Είναι δεδομένο πως χάρη στους 1.000 PS απόδοσης δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα με τις επιδόσεις καθώς το 0-100 km/h θα επιτυγχάνεται σχεδόν σε 3 δευτερόλεπτα ενώ η μεγάλη μπαταρία θα εξασφαλίζει αυτονομία πάνω από 500 km. Ωστόσο δεν μπορούν να μην υπάρξουν ερωτηματικά σχετικά με την ενεργειακή ισορροπία και την λογική που μπορεί να υπάρχει πίσω από ένα τόσο βαρύ αυτοκίνητο με αναπόφευκτα ασύλληπτα υψηλές απαιτήσεις ενέργειας.

GMC HUMMER EV

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νέο εργοστάσιο μπαταριών από τις GM και LG
GM: Το πιο φτηνό μίνι ηλεκτρικό τώρα και σε cabrio
Φουτουριστικό μονοθέσιο από την GM