Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

GM: Το πιο φτηνό μίνι ηλεκτρικό τώρα και σε cabrio

Ελλάδα 7:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

GM: Το πιο φτηνό μίνι ηλεκτρικό τώρα και σε cabrio

ΝΕΑ

GM: Το πιο φτηνό μίνι ηλεκτρικό τώρα και σε cabrio

ΝΕΑ

Ίσως πιο περίεργο από το ότι εκατοντάδες άνθρωποι συσσωρεύονται σε έναν εσωτερικό χώρο για την Auto Shanghai 2021, είναι ότι η GM Κίνας έκανε το Mini EV ακόμη πιο χαριτωμένο, προσφέροντας το και χωρίς οροφή…

Advertisement
Advertisement

Πέρυσι, οι GM, SAIC και Wuling παρουσίασαν ένα απίστευτα μικρό και φθηνό μίνι ηλεκτρικό EV, που αποδείχθηκε η αποκάλυψη της χρονιάς. Με τιμές που ξεκινούν από 3.660 ευρώ, είναι η τέλεια λύση για πολυσύχναστες πόλεις, όπου η κίνηση και ο χώρος στάθμευσης δυσκολεύουν το έργο κάθε οδηγού.

Με 27 ίππους και ροπή 85 Nm, το Mini EV προσφέρεται σε τρεις εκδόσεις, με τη φθηνότερη να διαθέτει αυτονομία 120 χιλιομέτρων και την ακριβότερη να φτάνει μέχρι και τα 170 χιλιόμετρα με μια φόρτιση.

Advertisement
Advertisement

Οι αναφορές κατά τη στιγμή της κυκλοφορίας του σημείωσαν ότι ο σχεδιασμός του Mini EV απαίτησε λιγότερο από 12 μήνες, με έμφαση στην παράδοση ενός μικρού, εξαιρετικά προσιτού αυτοκινήτου πόλης.

Τώρα αυτό το αυτοκίνητο πόλης είναι ακόμη πιο χαριτωμένο, καθώς το Mini EV “έχασε” την οροφή του. Ταυτόχρονα το Cabrio έχει και μια σειρά αναβαθμίσεις σε σχέση με το coupe. Το πίσω κάθισμα έχει αντικατασταθεί με ένα πάγκο που μπορεί να αναδιπλωθεί για περισσότερο χώρο για αποσκευές εντός του αυτοκινήτου.

Η μάσκα έχει αλλάξει, όπως και το πίσω μέρος με τα φώτα LED. Μια μεγάλη οθόνη αφής καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος του ταμπλό και υπάρχει επιπλέον θύρα USB, Bluetooth και κάμερα οπισθοπορείας.

Advertisement

Το Mini EV Cabrio θα μπορούσε να έχει τόσο αναβαθμισμένο ηλεκτροκινητήρα όσο και μπαταρία που θα αύξανε τη διαθέσιμη αυτονομία στα 200 χιλιόμετρα ανά φόρτιση. Αντίστοιχα θα αυξανόταν και η τιμή ενώ η παραγωγή αναμένεται να ξεκινήσει σχετικά σύντομα.

Advertisement

Διαβάστε ακόμη:
Μετέτρεψε το Mini του σε ηλεκτρικό με 3.000 δολάρια (VIDEO)
Το Mini Remastered Oselli Edition κοστίζει όσο ένα supercar
Το Opel Manta επιστρέφει (+video)