Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πόσο πουλήθηκε αυτό το σπάνιο minibus της Alfa Romeo;

Ελλάδα 7:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πόσο πουλήθηκε αυτό το σπάνιο minibus της Alfa Romeo;

ΝΕΑ

Πόσο πουλήθηκε αυτό το σπάνιο minibus της Alfa Romeo;

ΝΕΑ

Το μικρό λεωφορείο της Alfa Romeo είναι ντυμένο στα αγωνιστικά χρώματα της μάρκας και έχει διατηρηθεί σε άριστη κατάσταση.

Advertisement
Advertisement

Μία από τις εν πολλοίς άγνωστες πτυχές της ιστορία της Alfa Romeo είναι πως κάποτε διατηρούσε στον στόλο της ένα minibus, υπό την ονομασία Autotutto.

Αυτό παρουσιάστηκε το 1954 στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Τορίνο τόσο σε έκδοση minibus όσο και σε panel van. Λίγο αργότερα αποκαλύφθηκε και η πιο εξελιγμένη έκδοση Romeo 2 Autotutto, ένα αντίτυπο της οποίας πωλήθηκε από την εταιρεία Gooding & Company.

Advertisement
Advertisement

Πρόκειται για ένα σπάνιο 9θέσιο minibus ντυμένο στα χρώματα του αγωνιστικού τμήματος της μάρκας. Ειδικότερα κάθε σπιθαμή του αμαξώματος είναι σε κόκκινο χρώμα, εξαιρουμένης της αναγραφόμενης στο πλάι ονομασίας της εταιρείας. Ενδιαφέρον, παράλληλα, έχει η εμβληματική τριγωνική μάσκα της Alfa Romeo, οι στρογγυλοί προβολείς αλλά και ο τίτλος “Assistenza Corse” (στα ελληνικά «βοήθεια αγώνα»).

Όπως μπορείτε να επιβεβαιώσετε στις εικόνες, το εξωτερικό του μοντέλου είναι σε εξαιρετική κατάσταση, ενώ το ίδιο ισχύει και για την καμπίνα όπου υπάρχουν δερμάτινα καθίσματα σε μπλε σκούρο, ένα απλό τιμόνι τριών ακτινών και ένα ταμπλό κρεμ απόχρωσης που ενσωματώνει τους κλασικούς περιστροφικούς διακόπτες της εταιρείας.

Advertisement

Πηγή τροφοδότησης του μοντέλου συνιστά ένας 1.300αρης twin-cam βενζινοκινητήρας που παράγει 52 PS και συνεργάζεται με ένα μηχανικό κιβώτιο τεσσάρων σχέσεων που έστελνε την κίνηση στους εμπρός τροχούς. Εξοπλιζόταν με δισκόφρενα στους εμπρός τροχούς, ανεξάρτητη ανάρτηση (εμπρός και πίσω) και είχε τελική 115 km/h.

Η εκτιμώμενη αξία του μοντέλου κυμαινόταν μεταξύ 49.400 και 65.800 ευρώ, ενώ τελικά πουλήθηκε 40.196 ευρώ.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Συμμαχία Stellantis (FCA-PSA): Θα αναστηθεί προσεχώς η Lancia;
Η Stellantis ακύρωσε την «απόβαση» της Peugeot στις ΗΠΑ
Ενεργειακές κυψέλες για τα μεσαία επαγγελματικά του ομίλου Stellantis