Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πόσο πωλείται η McLaren MP4-17 του Kimi Raikkonen;

Ελλάδα 1:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πόσο πωλείται η McLaren MP4-17 του Kimi Raikkonen;

ΝΕΑ

Πόσο πωλείται η McLaren MP4-17 του Kimi Raikkonen;

ΝΕΑ

Τώρα που ο μεγάλος Kimi βγαίνει στην σύνταξη, ένα μονοθέσιό του από το μακρινό 2002 αποκτά ακόμα μεγαλύτερη αξία, όχι μόνο χρηματική αλλά και συναισθηματική.

Advertisement
Advertisement

Οι δημοπρασίες με μονοθέσια της Formula 1 τραβάνε πάντα τα φώτα της δημοσιότητας. Στην συγκεκριμένη περίπτωση πάντως βοηθά και η συγκυρία, μιας και η εικονιζόμενη McLaren ήταν ένα από τα μονοθέσια που έτρεξε το 2002 και το 2003 ο Kimi Raikkonen.

Δύο δεκαετίες πίσω, ο νεαρός τότε Φινλανδός ξεκινούσε την μεγάλη και ταραχώδη καριέρα του στην F1 που θα ολοκληρωθεί στο τέλος της φετινής σεζόν. Το συγκεκριμένο μονοθέσιο είναι το σασί ΜP4-17A-06 είχε ξεκινήσει την σταδιοδρομία του σχεδιασμένo από τον Adrian Newey.

Advertisement
Advertisement

Την σεζόν του 2002 είχε τρέξει σε επτά αγώνες και είχε έναν τερματισμό στην τρίτη θέση στο Γκραν Πρι της Ευρώπης στο Νίρμπουργκρινγκ. Ο θρυλικός V10, σχεδιασμένος από την Ιlmore Design απέδιδε πάνω από 850 ίππους, αλλά είχε τεχνική βλάβη στο επόμενο Γκραν Πρι της χρονιάς, στην Βρετανία. Ο Κimi κατάφερε πάντως μαζί του να σημειώσει την καλύτερη επίδοση για την ομάδα εκείνη την χρονιά, τερματίζοντας δεύτερος στο Γκραν Πρι της Γαλλίας.

Το 2002 έκλεισε με δύο ακόμα εγκαταλείψεις και μία τέταρτη θέση, με τον David Coulthard να το έχει φέρει στην τρίτη θέση στο Γκραν Πρι των ΗΠΑ.

Advertisement

Το αυτοκίνητο που βγαίνει σε δημοπρασία από τον οίκο RM Sotheby’s στο St. Moritz έχει τα χρώματα της MP-17, όμως είναι αναβαθμισμένο σε προδιαγραφές της MP4-17D του 2003. Εκείνη την χρονιά έτρεξε ακόμα πέντε αγώνες, με τον Coulthard να καταφέρνει να κερδίζει το Γκραν Πρι της Αυστραλίας.

Advertisement

Ένα τέτοιο μονοθέσιο με τόσο σημαντικό συναισθηματικό αλλά και ιστορικό φορτίο είναι προφανές ότι δεν μπορεί να κοστίζει λίγα χρήματα. Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο ότι θα ξεπεράσει εύκολα και κατά πολύ τα 2 εκατομμύρια ευρώ. Προφανώς και δεν θα μας λείψει το ότι δεν μπορούμε να το έχουμε. Το σίγουρο είναι πάντως ότι θα μας λείψει ο Κimi και η τρέλα του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αποσύρεται από τη Formula 1 o Kimi Raikkonen (videos)
Πωλείται ένα κομμάτι ιστορίας της Formula 1
Στο «σφυρί» μονοθέσιο της Formula 1 (video)

Advertisement