Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πωλείται ένα κομμάτι ιστορίας της Formula 1

Ελλάδα 17:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πωλείται ένα κομμάτι ιστορίας της Formula 1

ΝΕΑ

Πωλείται ένα κομμάτι ιστορίας της Formula 1

ΝΕΑ

Βρετανική εταιρεία βγάζει στο «σφυρί» το μονοθέσιο το οποίο σύστησε τον Michael Schumacher στον κόσμο της F1.

Advertisement
Advertisement

Οι φίλοι της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού και οπαδοί του Michael Shumacher έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν το πρώτο του μονοθέσιο.

Πρόκειται για τη Jordan 191  Ford Cosworth HB, που συνόδευσε τον επτά φορές παγκόσμιο πρωταθλητή στο ντεμπούτο του στη Formula 1 το 1991 (Grand Prix Βελγίου).

Το απεικονιζόμενο μονοθέσιο είναι ένα από τα επτά μονοθέσια που κατασκευάστηκαν, και το ένα από τα μόλις δύο που φιλοξένησαν τον Schumacher στο cockpit τους.

Advertisement
Advertisement

Ο 52χρονος Γερμανός, ωστόσο, δεν είναι ο μοναδικός που πιλόταρε τη Jordan 191, καθώς την αρχή είχε κάνει ο Andrea De Cesaris, στο Grand Prix της Ουγγαρίας το 1991, όπου τερμάτισε στην 7η θέση.

Advertisement

Δύο εβδομάδες αργότερα, ήταν η σειρά του Schumacher να κάτσει πίσω από το τιμόνι της Jordan, πραγματοποιώντας το ντεμπούτο του. Μάλιστα, ήταν εντυπωσιακό το με πόση ευκολία τη χειριζόταν.

Για κακή του τύχη, ωστόσο, ένα πρόβλημα στον συμπλέκτη τον ανάγκασε να εγκαταλείψει την πίστα, μόλις από τον πρώτο γύρο.

Advertisement

Μετά το πέρας της σεζόν, η Jordan 191 πουλήθηκε σε έναν Βέλγο συλλέκτη, για να αλλάξει ξανά «χέρια» το 2005. Έκτοτε το μονοθέσιο έκανε πολλές εμφανίσεις στο δημοφιλές γεγονός μηχανοκίνητου αθλητισμού Goodwood Festival of Speed και παραμένει πλήρως λειτουργικό.

Η Jordan 191 – Ford Cosworth HB πωλείται από τη βρετανική εταιρεία Speedmastercars, η οποία καλεί τους ενδιαφερόμενους να καταθέσουν τις προσφορές τους.

Advertisement

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η ελληνική ομάδα Olympian Racing στον παγκόσμιο τελικό του διαγωνισμού F1 in Schools|
Η ομάδα των Αρσακείων–Τοσιτσείων Εκάλης “Sciron” στο F1 In Schools
Ολοκληρώθηκε το… διαφορετικό F1 in Schools Ελλάδος 2020