Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στο «σφυρί» μονοθέσιο της Formula 1 (video)

Ελλάδα 2:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στο «σφυρί» μονοθέσιο της Formula 1 (video)

ΝΕΑ

Στο «σφυρί» μονοθέσιο της Formula 1 (video)

ΝΕΑ

Οι λάτρεις της Formula 1, έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν το δεύτερο πιο επιτυχημένο μονοθέσιο στην ιστορία της Scuderia Toro Rosso.

Advertisement
Advertisement

Με τους καλύτερους οιωνούς άνοιξε η αυλαία της φετινής Formula 1. Lewis Hamilton και Max Verstappen διασταύρωσαν τα ξίφη τους, με τη νίκη, ωστόσο, να «πηγαίνει» στον Βρετανό.

Αφού οι φίλοι της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού… ζεστάθηκαν για τα καλά, «σκάει» η είδηση πως πωλείται ένα μονοθέσιο της Formula 1.

Πρόκειται για τη SRT14, το μονοθέσιο της Scuderia Toro Rosso με το οποίο «έτρεξαν» οι Alex Albon και Pierre Gasly τη σεζόν 2019 και συνολικά για 17 αγώνες. Μάλιστα, στο Grand Prix της Βραζιλίας, ο Pierre Gasly είχε ευτυχήσει να αναρριχηθεί στο δεύτερο σκαλί του βάθρου.

Advertisement
Advertisement

Η SRT14 ουσιαστικά αποτελεί το πιο επιτυχημένο μοντέλο της στην 14η ιστορία της ομάδας, πίσω από το STR3 του 2008 με το οποίο o Vettel είχε δει πρώτος την καρό σημαία. Αυτό συνέβη στο Grand Prix της Ιταλίας, όπου σημειώθηκε η πρώτη νίκη τόσο του Vettel όσο και της Scuderia Toro Rosso. Το προς πώληση σάσι έχει αριθμό “04” και αποτελεί το μονοθέσιο με το οποίο ο Gasly κατάφερε να εξασφαλίσει μια θέση στο podium.

Advertisement

Το όχημα πωλείται δίχως βασικά μηχανικά μέρη, όπως είναι ο κινητήρας, η κεντρική μονάδα ελέγχου (ECU) και τα υδραυλικά συστήματα. Στον αντίποδα, ενσωματώνει όλα τα ψυγεία, τους σωλήνες, τους αγωγούς, το τιμόνι, το ειδικά διαμορφωμένο κάθισμα (custom) του Gasly, όπως και ένα κάλυμμα της ομάδας. Παράλληλα, το κιβώτιο ταχυτήτων, τα πεντάλ, τα φρένα, το σύστημα διεύθυνσης και το σύστημα μείωσης οπισθέλκουσας (DRS) λειτουργούν κανονικά.

Advertisement

Το μονοθέσιο της Scuderia Toro Rosso πωλείται από την εταιρεία Race Cars Direct, χωρίς να αναγράφεται η τιμή του.

Με πληροφορίες από το carscoops.com

Advertisement

Διαβάστε επίσης:
Formula 1 2021: Το απόλυτο Season Preview (videos)
Επίσημο: Το Ράλι Ακρόπολις επιστρέφει από φέτος – Δήλωση Μητσοτάκη (video)
Ο νικητής του Ράλι Ντακάρ, Kevin Benavides, μιλάει αποκλειστικά στο NewsAuto