Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πας τελικά πιο γρήγορα με σλικ στην πίστα; (+video)

Ελλάδα 3:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πας τελικά πιο γρήγορα με σλικ στην πίστα; (+video)

ΝΕΑ

Πας τελικά πιο γρήγορα με σλικ στην πίστα; (+video)

ΝΕΑ

Ένα καλό σπορ αυτοκίνητο όπως είναι το Hyundai i30 N Fastback, δοκιμάζεται με τέσσερα διαφορετικά είδη ελαστικών στην πίστα και το αποτέλεσμα έχει πολύ ενδιαφέρον, για όσους ψάχνονται με την αγωνιστική οδήγηση και όχι μόνο.

Advertisement
Advertisement

Απάντηση στο ερώτημα «πόσο πιο γρήγορο κάνουν ένα αυτοκίνητο τα σλικ ελαστικά» δίνει το video που έχουμε εδώ από το κανάλι Tyre Reviews.

Ξέροντας πως τα σλικ ελαστικά έχουν κατά βάση πιο «μαλακή» επιφάνεια από τα ελαστικά που προορίζονται για κίνηση στο δρόμο, όπως επίσης και το ότι χωρίς χάραξη, έχουν περισσότερο πέλμα σε διαρκή επαφή με την άσφαλτο, δεν είναι δύσκολο να καταλάβουμε πως ένα αυτοκίνητο που τα χρησιμοποιεί, θα είναι πιο αποτελεσματικό σε μια πίστα. Η διαφορά, δεν έχει να κάνει με το χρόνο καθαυτό που θα δείτε στο video που ακολουθεί ανά γύρο αλλά με τη διαφορά από τα ελαστικά που προσφέρονται στην αγορά για την τυπική χρήση του αυτοκινήτου σε δημόσιους δρόμους.

Advertisement
Advertisement

Ειδικά στην περίπτωση ενός καλού σπορ αυτοκινήτου όπως είναι το Hyundai i30 N Fastback, το οποίο έχει πολύ καλά ελαστικά από το εργοστάσιο (αυτά που αποκαλούνται «πρώτης τοποθέτησης») έχει μεγάλη σημασία να δούμε πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η αλλαγή τους. Με κινητήρα turbo τετρακύλίνδρο με χωρητικότητα 2,0 λίτρων, που αποδίδει 280 ίππους και μέγιστη τιμή ροπής 392 Nm, το i30 N έχει καθιερωθεί ως ένα εξαιρετικό hot hatch. Κάνοντας γύρους διαδοχικά με τέσσερις διαφορετικές επιλογές, ξεκινώντας από τα πιο «απλά» ελαστικά και καταλήγοντας στα ξεκάθαρα για αγωνιστική χρήση και μόνο, οι διαφορές που προκύπτουν είναι εντυπωσιακές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Hyundai i30 Fastback 1.5 T-GDi 160 PS 48V
Video: Hyundai i30 N Fastback στα Κανάρια Νησιά
Οχτώ βραβεία για τα Hyundai Tucson, i20 N και Ioniq 5

Advertisement

 

 

Advertisement