ΝΕΑ

Ποσό-μαμούθ 132 δισ. δολ. δανείστηκαν οι εταιρείες για τον κορωνοϊό!

Ελλάδα 1:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποσό-μαμούθ 132 δισ. δολ. δανείστηκαν οι εταιρείες για τον κορωνοϊό!

ΝΕΑ

Ποσό-μαμούθ 132 δισ. δολ. δανείστηκαν οι εταιρείες για τον κορωνοϊό!

ΝΕΑ

Πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν ξεκινήσει και αποπληρώνουν σημαντικό μέρος τους εξαιτίας της ανάκαμψης των πωλήσεων.

Advertisement
Advertisement

Πάνω από 132 δισ. δολάρια έχει δανειστεί ο κλάδος της αυτοκινητοβιομηχανίας από τον Μάρτιο του 2020 ώστε να μπορέσει να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που προκάλεσε ο κορωνοϊός καθώς οι αντιπροσωπείες έμειναν κλειστές για μεγάλο χρονικό διάστημα με αποτέλεσμα οι πωλήσεις να καταγράψουν πτώση-ρεκόρ.

Μάλιστα ο κλάδος του αυτοκινήτου σύμφωνα με τους αναλυτές είναι ο κλάδος που χρειάστηκε να αντλήσει τα μεγαλύτερα ποσά από τις τράπεζες ώστε να ανταπεξέλθουν έναντι του κορωνοϊού.

Advertisement
Advertisement

Σε σύνολο 132 δισ. δολαρίων τα 79 δισ. δολάρια αφορούσαν νέα δάνεια και τα υπόλοιπα 53 αναχρηματοδοτήσεις υφιστάμενων δανείων. Οι διευκολύνσεις που συνδέονται με την πανδημία αντιπροσωπεύουν το 80% του συνολικού δανεισμού στον κλάδο καθ’ όλη τη διάρκεια του 2020.

Τα δάνεια για την αντιμετώπιση της πανδημίας σημείωσαν κατακόρυφη άνοδο την περίοδο Μαρτίου – Ιουνίου ενώ τον Ιούλιο κατέγραψαν μείωση κατά 100 εκατ. δολάρια καθώς αρκετές εταιρείες ξεκίνησαν ήδη να αποπληρώνουν τα δάνειά τους εξαιτίας της ανάκαμψης που σημειώνουν οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων.

Η Ford Motor είναι η τελευταία εταιρεία που έχει ήδη αποπληρώσει μέρος του δανεισμού που έλαβε έναντι του κορωνοϊού σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg. Μάλιστα η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε πως οι απώλειες του δεύτερου τριμήνου ανήλθαν στο 50% των προβλέψεων εξαιτίας της κατακόρυφης ανόδου που σημείωσαν οι πωλήσεις των SUV αλλά και φορτηγών της.

Advertisement

Ο γαλλικός προμηθευτής ανταλλακτικών Faurecia πούλησε αυτήν την εβδομάδα ένα ομόλογο και αποπλήρωσε το δάνειο 800 εκατομμυρίων ευρώ που έλαβε τον Απρίλιο.

Η Fiat Chrysler Automobiles κατέβαλε επίσης σημαντικό μέρος του δανεισμού ύψους 3,5 δισ. ευρώ μέσω ρευστοποίησης ενός ομολόγου στις αρχές του Ιουλίου.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Σε ισχύ οι νέοι δασμοί σε αυτοκίνητα και φορτηγά – Τι άλλαξε

Πώς θα πάρω την επιδότηση για το νέο μου ηλεκτρικό αυτοκίνητο;

Advertisement

Μέτρα στήριξης σε ΚΤΕΛ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ!