Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Ραγδαία αύξηση στις πωλήσεις των ηλεκτρικών μοντέλων

Ελλάδα 15:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ραγδαία αύξηση στις πωλήσεις των ηλεκτρικών μοντέλων

Mobility

Ραγδαία αύξηση στις πωλήσεις των ηλεκτρικών μοντέλων

Mobility

Σύμφωνα με επίσημες μελέτες, μέχρι το 2030 οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα καλύπτουν το 1/3 της παγκόσμιας αγοράς.

Advertisement
Advertisement

Οι μελέτες έγιναν από την μεγαλύτερη εταιρεία παροχής υπηρεσιών στον κόσμο, την Deloitte, με τα αποτελέσματα να δείχνουν το τι αναμένεται να δούμε μέσα στην επόμενη δεκαετία, σε ότι αφορά τις τάσεις της αγοράς.

Οι έρευνες έδειξαν ότι ο μέσος όρος των νέων αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων που θα πωλούνται παγκοσμίως θα φτάνει τα 31,1 εκατομμύρια οχήματα, σχεδόν 10 εκατομμύρια παραπάνω από τις τελευταίες προβλέψεις που είχαν γίνει το 2019. Ένα επίσης ενδιαφέρον στοιχείο είναι πως οι ίδιες οι μελέτες της Deloitte αναφέρουν ότι οι πωλήσεις των αυτοκινήτων με θερμικά σύνολα (βενζίνης ή diesel) έχουν φτάσει ήδη στο μέγιστο δυνατό σημείο.

Advertisement
Advertisement

Και ενώ η παγκόσμια αγορά δεν πρόκειται να επανέλθει στα κανονικά, προ κορωνοϊού επίπεδα, τουλάχιστον μέχρι το 2024, οι πωλήσεις των EV μοντέλων αναμένεται να ξεπεράσουν για το 2020 τα 2,5 εκατομμύρια οχήματα, ενώ η αύξησή τους θα συνεχίζεται με γεωμετρική πρόοδο. Σημειώστε ότι υπολογίζοντας έναν ρυθμό ανάπτυξης κοντά στο 29%, το 2025 θα αυξηθούν στα 11,2 εκατομμύρια, ενώ το 2030 όπως αναφέραμε και παραπάνω θα ξεπεράσουν τα 30 εκατομμύρια, με διείσδυση στην αγορά που θα φτάνει σε ποσοστό το 81%.

Όπως τονίζει ο υπεύθυνος των μελετών της Deloitte, Jamie Hamilton: «Η υψηλή τιμή αγοράς των EV μοντέλων περιόρισε ορισμένους από τους ενδιαφερόμενους αγοραστές, αλλά η σύγκλιση του κόστους χρήσης με τα αντίστοιχα βενζινοκίνητα ή πετρελαιοκίνητα οχήματα, μας οδηγεί σε μία αύξηση του ενδιαφέροντος για την ηλεκτροκίνηση». Εκτός αυτού πάντως υπάρχουν και άλλοι σοβαροί παράγοντες στην επιλογή αγοράς ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου, όπως οι χαμηλοί ρύποι, οι κρατικές επιδοτήσεις και η μεγάλη γκάμα μοντέλων σε διάφορες κατηγορίες.

Advertisement

 

Διαβάστε επίσης:

Advertisement

Καταδικάστηκε αλλά δρα ανενόχλητος ο επιτήδειος έμπορος ΙΧ της Θήβας!

Αυτό το ηλεκτρικό μοντέλο αψήφισε τον κορωνοϊό!

To online σύστημα τίναξε στον αέρα την Υπηρεσία Αξιών του Τελωνείου!

Advertisement