Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μέτρα στήριξης σε ΚΤΕΛ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ!

Ελλάδα 8:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μέτρα στήριξης σε ΚΤΕΛ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ!

ΝΕΑ

Μέτρα στήριξης σε ΚΤΕΛ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ!

ΝΕΑ

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση ορίστηκε ότι θα αποζημιωθούν οι εταιρείες για τη μη πλήρωση των διαθέσιμων θέσεων των επιβατών.

Advertisement
Advertisement

Με τροπολογία που κατατέθηκε χθες το βράδυ στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών ορίζεται ότι χορηγείται έκτακτη επιδότηση σε εταιρείες ΚΤΕΛ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ ως αποζημίωση για την απαγόρευση πλήρωσης των συνόλου των διαθέσιμων θέσεων των επιβατών που διαθέτουν τα Μέσα Μεταφοράς τα οποία διαθέτουν οι εταιρείες επί του παρόντος.

Η έκτακτη επιδότηση η οποία λαμβάνει τη μορφή χρηματικού ποσού χορηγείται τουλάχιστον για το διάστημα από την έκδοση της υπ. Αρ. Δ1α/Γ.Π. οικ. 37992 κοινής υπουργικής απόφασης και μέχρι την πλήρη άρση των περιορισμών που αφορά στην κάλυψη των θέσεων των μεταφερόμενων επιβατών, λαμβάνοντας υπόψη τα απολογιστικά στοιχεία πληρότητας θέσεων των δρομολογιών του αντίστοιχου χρονικού διαστήματος της τελευταίας τριετίας.

Advertisement
Advertisement

Στην Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Υποδομών και Μεταφορών καθορίζονται το ύψος του χρηματικού ποσού, η μέγιστη διάρκεια και ο τρόπος υπολογισμού και καταβολής της έκτακτης επιδότησης της παρ.1 καθώς και κάθε άλλο ειδικότερο ζήτημα για την εφαρμογή του παρόντος.

Με τις προτεινόμενες ρυθμίσεις των άρθρων 7 και 8 εισάγονται απαλλαγές και επιδοτήσεις σχετικά με την καταβολή κομίστρου στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς που καθορίζονται από κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια των δικαιούχων. Επιπλέον χορηγείται έκτακτη επιδότηση στις εταιρείες ΚΤΕΛ ΑΕ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ ως αποζημίωση για τη μη πληρότητα των μέσων μεταφοράς λόγω των μέτρων για την πρόληψη διάδοσης του κορωνοϊού.

Στην κρίσιμης σημασίας ενίσχυση, μέσω ειδικής επιδότησης, των επιχειρήσεων, οι οποίες διαθέτουν τουριστικά λεωφορεία, καθώς και στα προγράμματα υποστήριξης του εσωτερικού τουρισμού αναφέρθηκε από το βήμα της Βουλής και ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης.

Advertisement

«Επεκτείνουμε μια πολύ σημαντική ρύθμιση, προκειμένου να υποστηρίξουμε τις επιχειρήσεις, οι οποίες διαθέτουν τουριστικά λεωφορεία. Πρόκειται για επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν πληγεί σοβαρά από την κρίση του κορωνοϊού. Γι’ αυτό, το υπουργείο Τουρισμού και η κυβέρνηση προσφέρουν μια ειδική επιδότηση, η οποία θα δοθεί στα ΚΤΕΛ και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Πρόσφατα προχωρήσαμε σε σχετική νομοθετική βελτίωση, ώστε να σταθούμε εμπράκτως αρωγοί στους οργανισμούς των τουριστικών λεωφορείων. Η ειδική επιδότηση αποσκοπεί στην ανακούφιση των επιχειρήσεων στο συγκεκριμένο τομέα του τουρισμού, οι οποίες έχουν υποστεί μείωση στα έσοδά τους.»

Διαβάστε επίσης:

Advertisement

Πώς θα πάρω την επιδότηση για το νέο μου ηλεκτρικό αυτοκίνητο;

Καταδικάστηκε αλλά δρα ανενόχλητος ο επιτήδειος έμπορος ΙΧ της Θήβας!

To online σύστημα τίναξε στον αέρα την Υπηρεσία Αξιών του Τελωνείου!

Advertisement