Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πόσο λέτε να φτάσει αυτή η σπάνια Ferrari 250 GT;

Ελλάδα 18:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πόσο λέτε να φτάσει αυτή η σπάνια Ferrari 250 GT;

ΝΕΑ

Πόσο λέτε να φτάσει αυτή η σπάνια Ferrari 250 GT;

ΝΕΑ

Μια πραγματικά ξεχωριστή περίπτωση μοντέλου της Ferrari πρόκειται να βγει σε δημοπρασία τον ερχόμενο Μάρτιο στις ΗΠΑ και η τιμή που εκτιμάται πως θα φτάσει, προκαλεί ανατριχίλα.

Advertisement
Advertisement

Αυτή η Ferrari 250 GT SWB California Spider του 1962 θα είναι μια μόνο από τις σπάνιες Ferrari και όχι μόνο, που θα διατεθούν στο Gooding’s Amelia Island φέτος.

Με αριθμό πλαισίου 3099 GT, «κοντή» (λόγω μεταξονίου) California, είναι ένα από τα πιο επιθυμητά μοντέλα στην ιστορία της Ferrari και χωρίς αμφιβολία είναι ένα από τα πιο όμορφα που έχει κατασκευάσει η ιταλική εταιρεία. Η συγκεκριμένη, είναι παραγωγής 1962 και έχει μοναδικό χρώμα αυτό το μεταλλικό γαλάζιο, που συνδυάζεται υπέροχα με το ανοιχτό καφέ της καμπίνας.

Advertisement
Advertisement

Μεταξύ 1957 και 1963 η Ferrari κατασκεύασε 106 California, από τις οποίες μόνο 56 ήταν σε διαμόρφωση με κοντό μεταξόνιο (SWB). Αρχικά στάλθηκε στη Νέα Υόρκη για την έκθεση αυτοκινήτου και στη συνέχεια πουλήθηκε στην Καλιφόρνια. Το 1970 αγοράστηκε από έναν συλλέκτη που μάλλον δεν την εκτίμησε όπως της άξιζε και το αυτοκίνητο έμεινε πάρα πολύ καιρό ακινητοποιημένο κάτω από τον καυτό ήλιο της Καλιφόρνια.

Το 1972 ωστόσο, άλλαξε και πάλι χέρια και βρέθηκε στη συλλογή δύο φανατικών οπαδών της Ferrari που την επανέφεραν με τον καλύτερο τρόπο στην αρχική της κατάσταση. Τώρα που και πάλι θα προσφερθεί σε νέο ιδιοκτήτη μέσω δημοπρασίας, υπολογίζεται πως η τιμή της θα εκτοξευτεί και θα ξεπεράσει τα 14 εκατομμύρια ευρώ.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πως η Peugeot θα καταργήσει τα μεταχειρισμένα
Τέλος του μήνα η ανανεωμένη Mercedes-Benz GLE
Η Toyota κλείνει το εργοστάσιο της και υπάρχει λόγος

Advertisement