Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πόσο κοστίζουν τα BYD στην Ελλάδα;

Ελλάδα 6:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πόσο κοστίζουν τα BYD στην Ελλάδα;

ΝΕΑ

Πόσο κοστίζουν τα BYD στην Ελλάδα;

ΝΕΑ

Μέσω του Ομίλου Σφακιανάκη, η BYD έχει αρχίσει να αποκτά επιχειρηματική υπόσταση στη χώρα μας και ήδη τα πρώτα μοντέλα της είναι διαθέσιμα στην ελληνική αγορά.

Advertisement
Advertisement

Η ανοδική πορεία της BYD στην Ευρώπη έχει αρχίσει να καταγράφεται σαφώς και ήταν θέμα χρόνου να αρχίσει ν αντιπροσωπεύεται και στην Ελλάδα. Από το site μας μάθετε πρώτοι ότι ο Όμιλος Σφακιανάκη θα είναι ο επίσημος διανομέας των μοντέλων της στην εγχώρια αγορά.

Πλέον, η εταιρεία ανακοίνωσε τη διάθεση των πρώτων δύο μοντέλων της εδώ. Πρόκειται για τo αμιγώς ηλεκτροκίνητο SUV Atto 3 και το ίδιας τεχνολογίας κίνησης Seal, το σεντάν με τη χαρακτηριστική σχεδίαση του αμαξώματός του.

Και τα δύο μοντέλα επωφελούνται από το πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά ΙΙ» και την επιδότηση τιμής για τη απόκτησή τους.

Advertisement
Advertisement

Θυμίζουμε ότι το Atto βασίζεται στη σύγχρονη πλατφόρμα e-Platform 3.0 την οποία έχει δημιουργήσει η BYD για τα καινούργια αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της. Σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί, αυτή συνδυάζεται με μια νέα τεχνολογία κίνησης του ηλεκτροκίνητου αυτοκινήτου.

Αυτή ονομάζεται «8 σε 1» και ενσωματώνει τα απαραίτητα μέρη σε μια ενιαία μονάδα η οποία είναι σχετικά μικρή σε διαστάσεις και με σχετικά μικρότερο βάρος, συγκριτικά.

Το Atto 3 έχει μπαταρίες φωσφορικού άλατος σιδήρου λιθίου (LFP) ονομαστικής ενεργειακής χωρητικότητας 60,48 kWh οι οποίες παρέχουν μια μέγιστη  θεωρητική αυτονομία 420 χλμ.

Advertisement

Ο ηλεκτροκινητήρας του αποδίδει 204 ίππους και μέγιστη ροπή 310 Nm και επιταχύνει το αυτοκίνητο από το 0-100 χλμ./ώρα σε 7,3 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα του Atto 3 περιορίζεται στα 160 χλμ./ώρα.

Σε ό,τι αφορά στο Seal, οι συσσωρευτές του είναι οι σύγχρονης τεχνολογίας «Blade» οι οποίοι αποτελούν μέρους του πλαισίου και δεν προστίθενται απλώς σε αυτό.  Έχουν πραγματική ενεργειακή χωρητικότητα 82,5 kWh οι οποίες δίνουν στο όχημα μέγιστη θεωρητική αυτονομία 570 χλμ.

Advertisement

Ο ηλεκτροκινητήρας του αποδίδει 313 ίππους και μέγιστη ροπή 360 Nm. Σύμφωνα με όσα ανακοινώνει η BYD, το αυτοκίνητο επιταχύνεται από τα 0-100 χλμ./ώρα σε 5,9 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητά του περιορίζεται στα 180 χλμ./ώρα.

Οι τιμές πώλησης

Όπως ανακοινώθηκε, το Atto 3 θα διατίθεται στη χώρα μας σε δύο εκδόσεις αναφορικά με το επίπεδο εξοπλισμού του. Αυτές είναι οι:

  • Atto 3 «Comfort» 60,4 kWh με τιμή από 37.990 ευρώ. Με το όφελος της κρατικής επιδότησης αυτή διαμορφώνεται από 29.990 ευρώ.
  • Atto 3 «Design» 60,4 kWh με τιμή από 39.990 ευρώ. Με το όφελος της κρατικής επιδότησης αυτή διαμορφώνεται από 31.990 ευρώ.
Advertisement

Για το Seal, οι τιμές του στην ελληνική αγορά διαμορφώνονται ως εξής:

  • Για το Seal «Design» 82,5 kWh η τιμή ξεκινά από τις 45.990 ευρώ. Με το όφελος της κρατικής επιδότησης αυτή διαμορφώνεται στις 37.990 ευρώ.
  • Για το Seal «Design Indigo grey– Shadow green» 82,5 kWh η τιμή ξεκινά από τις 46.990 ευρώ. Με το όφελος της κρατικής επιδότησης αυτή διαμορφώνεται από τις 38.990 ευρώ.
  • Για το Seal «Excellence» AWD 82,5 kWh: η τιμή ξεκινά από τις 48.990 ευρώ. Με το όφελος της κρατικής επιδότησης αυτή διαμορφώνεται στις 40.990 ευρώ.
  • Τέλος, για το Seal «Excellence Indigo grey – Shadow green» AWD 82,5 kWh : η τιμή ξεκινά από τις 49.990 ευρώ. Με το όφελος της κρατικής επιδότησης αυτή διαμορφώνεται στις 41.990 ευρώ.