Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η BYD ετοιμάζεται για αυτονομία 2.000 χιλιομέτρων!

Ελλάδα 15:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η BYD ετοιμάζεται για αυτονομία 2.000 χιλιομέτρων!

ΝΕΑ

Η BYD ετοιμάζεται για αυτονομία 2.000 χιλιομέτρων!

ΝΕΑ

Οι Κινέζοι έχουν πάρει πολύ σοβαρά την ηλεκτροκίνηση. Και αυτά που ετοιμάζουν βάζουν σε σκέψεις τους Ευρωπαίους.

Advertisement
Advertisement

Η BYD θέτει ως στόχο ένα φιλόδοξο ορόσημο στην αυτοκινητοβιομηχανία: την επίτευξη μιας αυτονομίας που θα αγγίζει τα 2.000 χιλιόμετρα για τα plug-in υβριδικά επόμενης γενιάς.

Αυτός ο υψηλός στόχος πρόκειται να υλοποιηθεί μέσω της ενσωμάτωσης ενός plug-in υβριδικού συστήματος πέμπτης γενιάς και μιας υπερσύγχρονης πλατφόρμας EV τέταρτης γενιάς.

Το επερχόμενο σύστημα PHEV, το οποίο έχει προγραμματιστεί να παρουσιάσει βασικά στοιχεία στην επερχόμενη έκθεση αυτοκινήτου του Πεκίνου τον Απρίλιο, αντιπροσωπεύει μια σημαντική πρόοδο από την καθιερωμένη τεχνολογία Dual Mode της BYD, η οποία αποτελεί θεμελιώδες στοιχείο της γκάμας της μάρκας από την εισαγωγή της το 2008.

Advertisement
Advertisement

Το σύστημα DM, που βελτιώνεται συνεχώς με τα χρόνια με τεχνολογικές καινοτομίες, έχει καθιερώσει σταθερά τη BYD ως πρωτοπόρο στην ανάπτυξη υβριδικών οχημάτων.

Η πιο πρόσφατη εκδοχή αυτού του συστήματος, που χρησιμοποιείται στα PHEV που πωλούνται παγκοσμίως, όπως το δημοφιλές SUV Song Plus, προσφέρεται σε δύο παραλλαγές: το DM-i που προσανατολίζεται στην αποδοτικότητα και το DM-p που αφορά στις επιδόσεις.

Και οι δύο παραλλαγές χρησιμοποιούν έναν υπερτροφοδοτούμενο τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα 1,5 λίτρων που λειτουργεί με τον κύκλο Atkinson, σε συνδυασμό με έναν σύγχρονο ηλεκτροκινητήρα και ένα κιβώτιο CVT.

Advertisement

Διαθέσιμη είτε με μπαταρία LFP 8,32kWh είτε με μπαταρία LFP 18,32kWh, η παραλλαγή DM-i επιτυγχάνει εντυπωσιακή αυτονομία έως και 1.150 χιλιομέτρων στον κύκλο δοκιμών CLTC της Κίνας, υποστηριζόμενη από ένα ρεζερβουάρ βενζίνης 60 λίτρων.

Η επικείμενη εισαγωγή του συστήματος PHEV πέμπτης γενιάς της BYD το 2025 υπόσχεται να διευρύνει ακόμη περισσότερο τα όρια των επιδόσεων και της αποδοτικότητας.

Advertisement

Με εξελίξεις στα εξαρτήματα του κινητήρα, του μοτέρ και της μπαταρίας, αυτό το προηγμένο σύστημα προβλέπεται να προσφέρει μια εκπληκτική αυτονομία έως και 2.000 χιλιόμετρα, που ενδεχομένως θα επιτυγχάνεται από αλλαγές στη χωρητικότητα της μπαταρίας ή στο μέγεθος της δεξαμενής καυσίμου.

Επιπλέον, το σύστημα μπορεί να εισαγάγει μια “πλήρως υβριδική” λειτουργία για την ενίσχυση της απόδοσης του κινητήρα εσωτερικής καύσης όταν η μπαταρία έχει εξαντληθεί.

Η ενσωμάτωση αυτού του πρωτοποριακού συστήματος PHEV με την τελευταία ePlatform της BYD, στην έκδοση 4.0, αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό άλμα στην αρχιτεκτονική του οχήματος.

Advertisement

Αυτή η πλατφόρμα, που πρόκειται να χρησιμοποιηθεί τόσο από τα PHEV όσο και από τα EV, υπογραμμίζει τη δέσμευση της BYD για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης.

Τα PHEV αντιπροσωπεύουν πάνω από το ήμισυ των παγκόσμιων πωλήσεών της εταιρείας το 2023. Αυτή η στρατηγική στροφή προς την επέκταση της αυτονομίας των PHEV ευθυγραμμίζεται με τον γενικότερο στόχο της BYD να κυριαρχήσει στην παγκόσμια αγορά ηλεκτροκίνητων οχημάτων.