Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

To MINI Cooper SE είναι το πρώτο ηλεκτρικό κάμπριο

Ελλάδα 20:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

To MINI Cooper SE είναι το πρώτο ηλεκτρικό κάμπριο

ΝΕΑ

To MINI Cooper SE είναι το πρώτο ηλεκτρικό κάμπριο

ΝΕΑ

Η MINI, παρουσίασε πέρυσι τον Ιούλιο ως πρωτότυπο την ανοιχτή εκδοχή τού Cooper SE χωρίς να έχει πλάνο παραγωγής του. Όμως, τα σχέδιά της άλλαξαν.

Advertisement
Advertisement

Όπως έγινε γνωστό, η MINI πρόκειται να θέσει το Cooper SE Convertible σε περιορισμένη παραγωγή για λίγους πελάτες της οι οποίοι επιθυμούν να αποκτήσουν την ανοιχτή έκδοση του αμιγώς ηλεκτροκίνητου μοντέλου.

Αν και αρχικά δεν επρόκειτο να μπει σε παραγωγή, τα δεδομένα άλλαξαν. Όπως ανακοινώθηκε από τη γερμανική εταιρεία, το ενδιαφέρον τού κοινού γι’ αυτό ήταν τόσο μεγάλο ώστε δεν μπορούσαν να το αγνοήσουν.

Τελικά, μεταξύ των δύο «άκρων», δηλαδή, ένταξη στην παραγωγική διαδικασία ή όχι, προτιμήθηκε η «μέση οδός», η οποία θα το κάνει πιο ενδιαφέρον για τους αγοραστές και πιο επικερδές για τη MINI.

Advertisement
Advertisement

Το Cooper SE Convertible πρόκειται να κατασκευαστεί μόνο σε 999 αριθμημένες μονάδες, κάνοντάς το σπάνιο και συλλεκτικό. Η παραγωγή του θα ξεκινήσει εντός του προσεχούς Απριλίου, όπως ανακοινώθηκε.

Advertisement

Η ανοιχτή έκδοση του Cooper SE θα διαθέτει τα ίδια τεχνικά χαρακτηριστικά με του Hatchback, δηλαδή θα διαθέτει μπαταρίες ονομαστικής ενεργειακής χωρητικότητας 32,6 kWh και ο ηλεκτροκινητήρας του θα αποδίδει 184 ίππους και μέγιστη ροπή 270 Nm. H ΜΙΝΙ, ανακοινώνει ότι το Cooper SE Convertible θα έχει θεωρητική αυτονομία 201 χλμ. και θα επιταχύνεται από τα 0-100 χλμ./ώρα σε 7,3 δευτερόλεπτα.

Advertisement

Η Stefanie Wurst, επικεφαλής της MINI, δήλωσε σχετικά: «Πριν από τρία χρόνια παρουσιάσαμε το αμιγώς ηλεκτρικό Cooper SE και σήμερα ένα στα πέντε ΜINI που πωλούνται στην Ευρώπη είναι ηλεκτροκίνητο. Αυτή η επιτυχία μάς ώθησε να κατασκευάσουμε σε μικρή παραγωγή το MINI Cooper SE Convertible σε διάστημα μόνο λίγων μηνών.

»Χαίρομαι που μπορούμε να προσφέρουμε στους 999 πελάτες ένα όχημα το οποίο συνδυάζει τα εξαιρετικά οδηγικά χαρακτηριστικά ενός καρτ με την αποκλειστική αίσθηση ενός ανοιχτού οχήματος».

Όσο για την τιμή του στη Γερμανία υπολογίστε πως ξεκινά από τις 60.000 ευρώ… Φτηνό δεν το λες…

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το 21% των πωλήσεων της MINI είναι ηλεκτρικά και PHEV
Το σκουριασμένο ελληνικό Mini που έγινε παγκόσμιο θέμα
Μαθήματα οδήγησης με «μοχλό» από την MINI