Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μαθήματα οδήγησης με «μοχλό» από την MINI

Ελλάδα 16:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μαθήματα οδήγησης με «μοχλό» από την MINI

ΝΕΑ

Μαθήματα οδήγησης με «μοχλό» από την MINI

ΝΕΑ

Η MINI προσφέρει μαθήματα οδήγησης στους Αμερικανούς πελάτες που επιλέγουν χειροκίνητο κιβώτιο.

Advertisement
Advertisement

Στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, στις ΗΠΑ, οι περισσότεροι οδηγοί έχουν μάθει να οδηγούν αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Σχεδόν όλοι έχουν πάρει το δίπλωμα οδήγησης με αυτόματο αυτοκίνητο, κάτι που σημαίνει ότι η πλειοψηφία δεν γνωρίζει καν τι είναι ο μοχλός που βρίσκεται ανάμεσα στα εμπρός καθίσματα.

Η MINI, στην γκάμα των μοντέλων της που διαθέτει στην Αμερική περιλαμβάνει και μοντέλα με χειροκίνητο κιβώτιο. Για να προσελκύσει λοιπόν οδηγούς που δεν έχουν εμπειρία στο «μοχλό» αποφάσισε να δημιουργήσει μια σχολή οδήγησης για χειροκίνητο κιβώτιο.

Advertisement
Advertisement

Το MINI Manual Driving School πραγματοποιείται στο BMW Performance Center στην Καλιφόρνια και οι έμπειροι εκπαιδευτές αναλαμβάνουν να μάθουν στους οδηγούς τα μυστικά της οδήγησης με «μοχλό». Υπάρχει αρχικά θεωρητικό μάθημα και έπειτα οι μαθητές βγαίνουν στην πίστα δοκιμών να οδηγήσουν τα μοντέλα Cooper, Cooper S και JWC με μηχανικό κιβώτιο της MINI.

Προτεραιότητα στα μαθήματα έχει η εκκίνηση και η σωστή χρήση του συμπλέκτη, ενώ στη συνέχεια οι οδηγοί όταν αρχίζουν να αναπτύσσουν αυτοπεποίθηση με το σύστημα προχωράνε σε έναν χρονομετρημένο γύρο για να δουν την πρόοδό τους. Η MINI επιμένει ότι η οδηγική απόλαυση που προσφέρει το μηχανικό κιβώτιο είναι μοναδική.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Οι εξελίξεις τρέχουν για το Mini Aceman
Mini… παγωτατζίδικο στο μουσείο της BMW
Το σκουριασμένο ελληνικό Mini που έγινε παγκόσμιο θέμα

Advertisement