Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το 21% των πωλήσεων της MINI είναι ηλεκτρικά και PHEV

Ελλάδα 14:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το 21% των πωλήσεων της MINI είναι ηλεκτρικά και PHEV

ΝΕΑ

Το 21% των πωλήσεων της MINI είναι ηλεκτρικά και PHEV

ΝΕΑ

Το 1 στα 5 αυτοκίνητα που πουλάει η MINI κινείται (και) με ρεύμα. Στο 15% οι παγκόσμιες πωλήσεις του αμιγώς ηλεκτρικού MINI…

Advertisement
Advertisement

Η MINI είναι μία μάρκα που ξεχωρίζει για τον χαρακτήρα των μοντέλων της. Το καθένα έχει τη δική του προσωπικότητα, ενώ το κοινό την ακολουθεί πιστά και θεωρεί όλη τη γκάμα μοναδική στο είδος της.

Η επιτυχία της μάρκας είναι δεδομένη και αποτυπώνεται στις πωλήσεις των τελευταίων ετών. Για το 2022 η MINI διέθεσε 292.923 μονάδες σε όλο τον κόσμο, νούμερο που παρουσίασε μία πτώση της τάξης του 3% συγκριτικά με το 2021.

Εκεί που η μάρκα φαίνεται και δείχνει τη δυναμική της είναι στις πωλήσεις των ηλεκτροκίνητων μοντέλων, δηλαδή αυτών που μπαίνουν (και) στην πρίζα. Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ίδια η MINI, ο αριθμός πωλήσεων ηλεκτροκίνητων συμπεριλαμβανομένων των plug-in υβριδικών αυξήθηκε κατά +14,3% φτάνοντας τα 60.839 οχήματα. Σε ποσοστό επί του συνόλου οι συγκεκριμένες εκδόσεις κάλυψαν το 20,77% των συνολικών πωλήσεων της περασμένης χρονιάς.

Advertisement
Advertisement

Μεγάλη άνοδος

Αντίστοιχα το αμιγώς ηλεκτρικό MINI Cooper SE, αυτό δηλαδή που κινείται μόνο με ρεύμα, άγγιξε τις 43.744 μονάδες. Σε ποσοστό επί του συνόλου, το εν λόγω μοντέλο έφτασε σε ποσοστό το 14.93%, σημειώνοντας αύξηση 25,5% συγκριτικά με το 2021.

Το ποσοστό αυτό αναμένεται να αυξηθεί ακόμα περισσότερο τη χρονιά που διανύουμε.

Advertisement

Φέτος η MINI γιορτάζει 110 χρόνια στην παραγωγή αυτοκινήτων στο κύριο εργοστάσιό της στην Οξφόρδη και θα αποκαλύψει δύο νέα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα, γεγονός που θα τις δώσουν επιπλέον ώθηση στις πωλήσεις.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τα νέα της πιάτσας, 365…
Η νέα Bugatti σιγοψήνεται!
Δείτε πως επηρεάζεται η σταθερότητα των τρέιλερ (+video)