Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πόσο κοστίζει η Alfa Romeo Tonale;

Ελλάδα 19:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πόσο κοστίζει η Alfa Romeo Tonale;

ΝΕΑ

Πόσο κοστίζει η Alfa Romeo Tonale;

ΝΕΑ

Το πολύ-αναμενόμενο και μικρότερο προσώρας SUV της Alfa Romeo ξεκινά την εμπορική του πορεία από την γενέτειρα του με την τιμή πώλησης στην ιταλική αγορά να αποτελεί μια πρώτη ένδειξη.

Advertisement
Advertisement

Η Tonale αποτελεί ένα πολύ μεγάλο στοίχημα για την Alfa Romeo με την αρχή να γίνεται με μία ειδική έκδοση, που αποτελεί το καλωσόρισμα της στα ευρωπαϊκά μονοπάτια.

Στους Ιταλούς αρέσει να κερδίζουν τις εντυπώσεις, και για αυτό το λόγο δεν θα μπορούσαν να μην ξεκινήσουν την εμπορική πορεία της Tonale με τον αντίστοιχο τρόπο. Για αυτό το λόγο αποφάσισαν να εγκαινιάσουν το μεσαίο SUV με την έκδοση Edizione Speciale.

Όπως μαρτυρά και το όνομα της, η ιδιαίτερη έκδοση εφοδιάζεται με turbo κινητήρα χωρητικότητας 1.500 κ.εκ. με απόδοση 130 ίππους και αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων. Το παραπάνω μηχανικό σύνολο συνδυάζεται με ήπια υβριδικό σύστημα που προσφέρει καλύτερη κατανάλωση καυσίμου, αυξημένη ιπποδύναμη (+20 ίππους) και επιπλέον 55 Nm ροπής.

Advertisement
Advertisement

Η σπέσιαλ Tonale κοστίζει 39.000 ευρώ στην Ιταλία και διαθέτει πλούσιο εξοπλισμό όπως οθόνη αφής 10,25 ιντσών, ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών, εντυπωσιακές 20άρες ζάντες αλουμινίου και φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η Plug-In Hybrid έκδοση, η αποκάλυψη της οποίας αναμένεται να ακολουθήσει. Αυτή δημιουργήθηκε ειδικά για αυτό το αυτοκίνητο, που έχει αρκετά κοινά χαρακτηριστικά με το υβριδικό Jeep 4XE. Η μέγιστη ισχύς εδώ φτάνει τους 275 ίππους και η ισχύς μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς με το σύστημα τετρακίνησης Q4 (με ηλεκτροκινητήρα στον πίσω άξονα).

Advertisement

Εκτός από τα υβριδικά σύνολα, σε ορισμένες ευρωπαϊκές αγορές θα υπάρχει η επιλογή 1.6 diesel (με 130 ίππους) ενώ σε άλλες αγορές, πιθανότατα εκτός Ευρώπης θα υπάρχει στην γκάμα βενζινοκινητήρας 2.0 turbo με 260 ίππους. Οι ονομασίες των μοντέλων έχουν κάτι από το παρελθόν με διακριτικά όπως  Super και Ti.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πόσο θα μοιάζει η Alfa Romeo Tonale παραγωγής με το πρωτότυπο;
Alfa Romeo Vassago: Σχέδιο που έχει νόημα
Tο Chrysler Airflow μας αποκαλύπτει τα μελλοντικά EV της Stellantis

Advertisement