Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πόσο κοστίζει ένα vintage δυναμόμετρο της Ferrari;

Ελλάδα 17:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πόσο κοστίζει ένα vintage δυναμόμετρο της Ferrari;

ΝΕΑ

Πόσο κοστίζει ένα vintage δυναμόμετρο της Ferrari;

ΝΕΑ

Οτιδήποτε συνδέεται με την ιταλική μάρκα, ανεβάζει κατακόρυφα τη χρηματιστηριακή αξία του. Ακόμα και ένα εργαλείο.

Advertisement
Advertisement

Αυτό το δυναμόμετρο κινητήρα αποκτήθηκε απευθείας από το εργοστάσιο της Ferrari στο Μαρανέλο, όπου χρησιμοποιήθηκε για αρκετά χρόνια στα πρώτα μοντέλα της αυτοκινητοβιομηχανίας, από τον διάσημο Βέλγο αντιπρόσωπο Jacques Swaters’s Garage Francorchamps, το 1953.

Μετά από σχεδόν 40 χρόνια στις υπηρεσίες της Ferrari,  πέρασε στους διάσημους συλλέκτες Paul και Chris Andrews από το Τέξας. Η συλλογή Andrews παρουσίασε το δυναμόμετρο στο πλευρό πολλών θρυλικών Ferrari στις φημισμένες εγκαταστάσεις τους, έως ότου αποκτήθηκε από τους σημερινούς ιδιοκτήτες το 2015.

Το δυναμόμετρο παραμένει μια λειτουργική μονάδα, η οποία μπορεί να ενεργοποιηθεί με το γύρισμα ενός κλειδιού ανάφλεξης και το πάτημα ενός κουμπιού. Προς το παρόν είναι εξοπλισμένο με κινητήρα V-12 4,0 λίτρων, αριθμός 5263, τοποθετημένος αρχικά στην 330 GT 2+2 και πλήρης με τα τρία καρμπυρατέρ Weber, αλλά θα μπορούσε να συνδυαστεί με οποιαδήποτε Ferrari V-12 επιθυμεί ο νέος ιδιοκτήτης.

Advertisement
Advertisement

Η εξάτμιση βρίσκεται έξω από το πίσω μέρος μέσω μιας σειράς κεφαλών και σωλήνων και ο κινητήρας διατηρείται κρύος κατά τη διάρκεια της δοκιμής, από ένα πλευρικό ψυγείο.

Το εργαλείο είναι, ούτως ή άλλως, συλλεκτικό και αυτό ανεβάζει την τιμή του στο μπλοκ δημοπρασιών της RM Sothebys. Το βασικό, όμως, είναι ότι φέρει το λογότυπο της Ferrari και αυτό από μόνο του «εκτοξεύει» την εκτιμώμενη αξία, μεταξύ 116.000 και 163.000 ευρώ, όσο δηλαδή κοστίζει η κορυφαία έκδοση ενός premium σπορ μοντέλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Volvo ES90: Έρχεται το 2024 για να αναμετρηθεί με… τους Γερμανούς
Τρελά λεφτά για τη Countach που οδήγησε ο Ντι Κάπριο!
Πόσα θα πιάσει μια κούκλα Ferrari Testarossa του «κουτιού»;