Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πόσα θα πιάσει μια κούκλα Ferrari Testarossa του «κουτιού»;

Ελλάδα 5:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πόσα θα πιάσει μια κούκλα Ferrari Testarossa του «κουτιού»;

ΝΕΑ

Πόσα θα πιάσει μια κούκλα Ferrari Testarossa του «κουτιού»;

ΝΕΑ

Ένα από τα πιο αγαπητά αυτοκίνητα που έβγαλε ποτέ η Ferrari, η διάσημη Testarossa, αποτελεί και πάλι την σταρ μίας δημοπρασίας.

Advertisement
Advertisement

Η Ferrari Testarossa, σύμβολο της δεκαετίας του 1980, βγαίνει σε δημοπρασία από τον οίκο RM Sotheby’s στο Παρίσι με μόλις 371 χιλιόμετρα στο κοντέρ της.

Το 12κύλινδρο σπορ αυτοκίνητο, το οποίο θα δημοπρατηθεί στις 31 Ιανουαρίου, ανήκε για πρώτη φορά σε κάτοχο από την Ελβετία και παρουσιάζεται στην κλασική Rosso Corsa απόχρωση χωρίς διακριτές φθορές στο εσωτερικό.

Αυτό το σπάνιο δείγμα έχει αλλάξει χέρια δύο φορές μέχρι στιγμής, αλλά δεν έχει υποστεί ακόμη συντήρηση, οπότε είναι πιθανό να παραμείνει στην κατάσταση του 1991.

Advertisement
Advertisement

Η αξία του εκτιμάται μεταξύ 180.000 και 220.000 ευρώ, κάτι που είναι κατανοητό λόγω των εξαιρετικά χαμηλών χιλιομέτρων και της εξαιρετικής κατάστασης του οχήματος.

Η Testarossa, ένα αριστούργημα της Pininfarina, δεν είναι εμβληματική μόνο εξωτερικά με τα χαρακτηριστικά βράγχια της, αλλά και κάτω από το καπό, όπου υπάρχει ένας πανίσχυρος 5λιτρος δωδεκακύλινδρος κινητήρας με 390 ίππους.

Advertisement

Τα βράγχια έχουν μια σημαντική λειτουργία, καθώς διοχετεύουν φρέσκο αέρα στα πλευρικά τοποθετημένα ψυγεία, τα οποία, σε αντίθεση με τα εμπρός τοποθετημένα ψυγεία, προσφέρουν το πλεονέκτημα ότι δεν θερμαίνουν το εσωτερικό με καυτούς σωλήνες ψύξης.

Advertisement

Αυτή η προσφορά της Testarossa δεν είναι η μοναδική του είδους της που εμφανίστηκε σε δημοπρασία πρόσφατα. Ένα παρόμοιο μοντέλο με 161 χιλιόμετρα στο κοντέρ δημοπρατήθηκε στο Λονδίνο και πέτυχε τιμή περίπου 119.000 ευρώ.

Παρά τις υψηλές τιμές, τέτοιες προσεκτικά διατηρημένες Testarossa δείχνουν ότι τα χιλιόμετρα δεν είναι πάντα ο καθοριστικός παράγοντας για τους αγοραστές κλασικών αυτοκινήτων, καθώς η κατάσταση και η αυθεντικότητα του οχήματος συχνά συνθέτουν την πραγματική αξία.

Advertisement

Παρ’ όλα αυτά, ο νέος ιδιοκτήτης αυτής της αξιοσημείωτης Testarossa θα πρέπει πιθανότατα να πραγματοποιήσει ένα ολοκληρωμένο σέρβις προτού την απολαύσει στο δρόμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Οι Ιταλοί έδιωξαν τη Ferrari από την… Ιταλία
Η Ferrari ψηφίζει V12
Το νέο hypercar της Ferrari στον δρόμο (+ video)