Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πόσo αντέχουν οι μπαταρίες στα Tesla;

Ελλάδα 11:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πόσo αντέχουν οι μπαταρίες στα Tesla;

ΝΕΑ

Πόσo αντέχουν οι μπαταρίες στα Tesla;

ΝΕΑ

Σε ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο, ένα από τα βασικά στοιχεία που προβληματίζουν κάποιον υποψήφιο αγοραστή είναι το χρονικό διάστημα που οι μπαταρίες του θα παρέχουν ικανοποιητική αυτονομία.

Advertisement
Advertisement

Οι εταιρείες ανακοινώνουν ότι οι συσσωρευτές στα ηλεκτροκίνητα μοντέλα τους έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής και ότι η πτώση στην απόδοσή τους είναι μικρή.

Ακόμα, αυτό είναι δύσκολο να το διαπιστώσουμε έμπρακτα στην πλειονότητα των περιπτώσεων, καθώς η ύπαρξή τους και η κυκλοφορία τους στον δρόμο μετράται σε λίγα έτη. Συνεπώς δεν υπάρχει το χρονικό βάθος για την εξαγωγή σαφών αποτελεσμάτων.

Ωστόσο, υπάρχουν μερικές περιπτώσεις όπου αυτό είναι εφικτό. Το Tesla Model 3 για παράδειγμα. Αυτό συνέβη με έναν ταξιτζή στον Καναδά ο οποίος έχει ένα Model 3 90D του 2016. Το αυτοκίνητο έχει διανύσει περισσότερα από 500.000 χλμ. χωρίς να χρειαστεί να αντικατασταθούν οι μπαταρίες του.

Advertisement
Advertisement

Σε ανάρτησή του που έκανε στον λογαριασμό του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ανέφερε ότι η χημική υποβάθμιση των κελίων της συστοιχίας συσσωρευτών του μειώθηκε κατά 12%, παρότι η φόρτισή τους γινόταν σχεδόν πάντα στους ταχυφορτιστές της Tesla. Όπως γνωστοποίησε, με μια πλήρη φόρτιση διανύει πλέον 412 χλμ. ενώ στην αρχή η απόσταση αυτή έφτανε τα 455 χλμ.

Advertisement

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο οδηγός του αυτοκινήτου όλα αυτά τα χρόνια χρειάστηκε να αντικαταστήσει κάποια τμήματά του τα οποία φθάρηκαν από τη χρήση.

Για παράδειγμα, τα εξωτερικά χερούλια στις πόρτες, τον μηχανισμό ασφάλισης του πορτμπαγκάζ και κάποια στοιχεία της ανάρτησης, τα οποία δεν διευκρινίζεται ποια ήταν αυτά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
H Tesla ανανεώνει και το Model Y
Απίστευτο το πως η GM υποτίμησε την Tesla (+video)
Ακόμα και η Tesla πληρώνει το πρώην Twitter, νυν X

Advertisement