Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πόση υπομονή να κάνεις για μια ρέπλικα;

Ελλάδα 6:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πόση υπομονή να κάνεις για μια ρέπλικα;

ΝΕΑ

Πόση υπομονή να κάνεις για μια ρέπλικα;

ΝΕΑ

Το «κοντό» Audi Sport Quattro σε αυτή εδώ την έκδοση από την LCE που κατασκευάζει εξαιρετικές ρέπλικες, είναι το αυτοκίνητο που θα ήθελαν να βρουν όλοι κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο γκαράζ τους αλλά θα πρέπει να περιμένουν αρκετά.

Advertisement
Advertisement

Η εταιρεία Lake Constance Engineering (LCE) με έδρα στην πόλη Markdorf στη Γερμανία προσφέρει μια εκσυγχρονισμένη έκδοση του Sport Quattro.

Το Audi Sport Quattro συνολικά κατασκευάστηκε μόνο σε 220 μονάδες, όσες ήταν οι προαπαιτούμενες για την ομολογκασιόν στην κατηγορία του Group B στους αγώνες ράλι. Οι πολιτικές εκδόσεις του μοντέλου, εκείνη την εποχή, είχαν και τον τίτλο του ακριβότερου γερμανικού μοντέλου που μπορούσε να αγοράσει κανείς.

Advertisement
Advertisement

Στην προκειμένη περίπτωση ωστόσο, έχουμε να κάνουμε με μια ποιοτική ρέπλικα του αυτοκινήτου και όχι για κάποιο αυθεντικό, από τα 220 που παρήχθησαν. Αυτό σημαίνει πως σήμερα, τη στιγμή που ένα αυθεντικό όταν παρουσιάζεται σε πώληση ή δημοπρασία, κοστολογείται από 500.000 ευρώ έως και ένα εκατομμύριο ανάλογα με την κατάστασή του, το ιστορικό του, κλ.π. το να διαθέσει κάποιος ένα «νορμάλ» εξαψήφιο νούμερο, είναι λογικό.

Γιατί αφού μιλάμε για μια ρέπλικα του Audi Sport Quattro, τα 140.000 ευρώ που το τιμολογεί η LCE στη βασική του έκδοση απόδοσης, είναι ένα πολύ λογικό νούμερο. Ο κινητήρας με τον οποίο είναι διαθέσιμο το μοντέλο της LCE, είναι ο πεντακύλινδρος των 2,2 λίτρων, με απόδοση που ανάλογα την έκδοση, κυμαίνεται από 220 έως και 400+ ίππους. Η βασική έκδοση είναι αυτή που δεν έχει roll cage και λοιπά αγωνιστικά καλούδια, παρά μόνο τα τύπου bucket καθίσματα της Recaro με καρό υφασμάτινη επένδυση.

Advertisement

Στην πιο ακραία του μορφή, το αυτοκίνητο της LCE εφοδιάζεται με τον κινητήρα των 2,5 λίτρων και η απόδοση στην περίπτωση αυτή, μπορεί να φτάσει ακόμα και τους 600 ίππους. Για αυτή την έκδοση, το κόστος είναι από 190.000 ευρώ και πάνω, ανάλογα με τις πρόσθετες επεμβάσεις που θα ζητήσει ο κάθε πελάτης.

Advertisement

Αξίζει να σημειωθεί πως μέσα σε διάστημα δύο περίπου ετών, η LCE κατασκεύασε 42 αυτοκίνητο- αντίγραφα του Sport Quattro, ενώ είναι τόσο έντονο το ενδιαφέρον του κόσμου για το μοντέλο, που οι παραγγελίες που έχει δεχτεί η εταιρεία, θα εξυπηρετηθούν μέχρι το Φεβρουάριο του 2026 οπότε κάθε νέα παραγγελία, πάει για αργότερα από τότε. Ένα από τα αυτοκίνητα που έχουν ήδη πουληθεί, είναι και αυτό που έχουμε δει στα χέρια του Ken Block.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Μια replica του Audi Sport Quattro που αξίζει να ακούσεις! (+video)
Το Audi Q5 Sportback και το «τεστ ταράνδου» (+video)
Τι κινητήρα θα έχει η νέα Maserati Quattroporte;