Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Audi Q5 Sportback δε… μασάει από Test (+video)

Ελλάδα 0:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Audi Q5 Sportback δε… μασάει από Test (+video)

ΝΕΑ

Το Audi Q5 Sportback δε… μασάει από Test (+video)

ΝΕΑ

H δεύτερη γενιά του Audi Q5 επανασχεδιάστηκε και αναβαθμίστηκε, συγκριτικά, σε ό,τι αφορά στον εξοπλισμό του και τους κινητήρες του, ενώ παρουσιάστηκε και η Sportback έκδοσή του. Οι αλλαγές επηρέασαν την οδική συμπεριφορά του; Αν ναι, πώς;

Advertisement
Advertisement

Στο ερώτημα προσπάθησαν να απαντήσουν με τον πιο πειστικό τρόπο οι συνάδελφοι της αυτοκινητικής ιστοσελίδας km77 οι οποίοι πραγματοποίησαν το τεστ αποφυγής ταράνδου στο Audi Q5 Sportback για να διαπιστώσουν τα δυναμικά οδηγικά χαρακτηριστικά του.

Το αυτοκίνητο που αξιολογήθηκε ήταν η έκδοση 45 TFSI quattro η οποία έχει τον 2.0 TFSI ήπιας υβριδικής διάταξης κινητήρα που αποδίδει 265 ίππους. Διέθετε την αερανάρτηση, τροχούς 20 ιντσών και ελαστικά Pirelli Scorpion Verde διάστασης 255/45 R-20.

Advertisement
Advertisement

H διαδικασία ξεκίνησε με ταχύτητα εισόδου 75 χλμ./ώρα και το Audi Q5 Sportback ανταποκρίθηκε στην αλλαγή κατεύθυνσης άμεσα, χωρίς πρόβλημα, και χωρίς να ακουμπήσει κάποια από τις κορύνες που οριοθετούν τη διαδρομή. Η ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση είχε ρυθμιστεί από τον οδηγό στην επιλογή «Auto»

Η ασφαλής αντίδραση του αυτοκινήτου έκανε τον οδηγό να επαναλάβει την προσπάθεια με μεγαλύτερη ταχύτητα εισόδου η οποία ήταν 79 χλμ./ώρα. Και πάλι το SUV μοντέλο της Audi ανταποκρίθηκε απροβλημάτιστα.
Οι επόμενες επόμενες προσπάθειες έγιναν με ακόμα μεγαλύτερη ταχύτητα. Αρχικά με 80 χλμ./ώρα όπου το αυτοκίνητο έριξε μία κορύνα και ακούμπησε μία δεύτερη (άκυρη προσπάθεια) και στη συνέχεια με 81 χλμ./ώρα, στην οποία έριξε τρεις κορύνες (επίσης άκυρη προσπάθεια).

Advertisement

Το αποτέλεσμα του «τεστ ταράνδου» για το Audi Q5 Sportback ήταν θετικό και η επίδοσή του ήταν μία από τις καλύτερες αναφορικά με αυτή των υπόλοιπων μοντέλων της κατηγορίας που έχουν αξιολογήσει οι Ισπανοί συνάδελφοι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Audi Q5 και Q5 Sportback TFSI e: Χωρίς συμβιβασμούς
Τίποτα δεν πάει χαμένο στην Audi (+video)
Ειδική έκθεση «The Speed of Light» στο μουσείο της Audi

Advertisement