ΝΕΑ

Πόση απόσταση διένυσε το υβριδικό Outlander;

Ελλάδα 14:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πόση απόσταση διένυσε το υβριδικό Outlander;

ΝΕΑ

Πόση απόσταση διένυσε το υβριδικό Outlander;

ΝΕΑ

Η αυτονομία των οχημάτων είναι στις περισσότερες των περιπτώσεων θεωρητική, όμως οι κατασκευαστές προσπαθούν να αποδείξουν ότι τα στοιχεία που ανακοινώνουν βρίσκονται κοντά στην πραγματικότητα. Αυτό έπραξε και η Mitsubishi, θέλοντας να διαφημίσει τη χαμηλή κατανάλωση του Outlander PHEV.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Πρόκειται για την Plug-In υβριδική έκδοση του SUV, η οποία εφοδιάζεται με 2λιτρο κινητήρα βενζίνης (ισχύος 118 PS) και δύο ηλεκτρικά μοτέρ – ένα σε κάθε άξονα – απόδοσης 82 PS το καθένα. Η συνδυαστική ισχύς ανέρχεται σε 203 PS. Οι μπαταρίες ιόντων λιθίου φορτίζονται εντός πέντε ωρών σε οικιακή παροχή ρεύματος και μπορούν να κινήσουν το SUV της Mitsubishi σε απόσταση έως 52 km χωρίς ρύπους.

Η Mitsubishi Ελβετίας επιστράτευσε τον ειδικό στην οικονομική οδήγηση Felix Egolf για να αποδείξει την αυτονομία του Outlander PHEV.  Ξεκίνησε με φορτισμένες μπαταρίες και γεμάτο ρεζερβουάρ από το Χάρκινγκεν της Ελβετίας και κατέληξε στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας, έχοντας διανύσει 830,2 km, με μέση κατανάλωση 5,44 lt/100 km. Σύμφωνα με τη Mitsubishi μόνο το 38% της απόστασης έγινε σε αυτοκινητόδρομο.

Advertisement
Advertisement

Διαβάστε ΕΔΩ πόσα km έκανε ο Egolf με ένα γέμισμα του Mitsubishi Space Star.