Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πόσες Ferrari, Lamborghini και McLaren άλλαξαν χέρια το 2023;

Ελλάδα 12:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πόσες Ferrari, Lamborghini και McLaren άλλαξαν χέρια το 2023;

ΝΕΑ

Πόσες Ferrari, Lamborghini και McLaren άλλαξαν χέρια το 2023;

ΝΕΑ

Τα… πανάκριβα supercars έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν και πάλι στους ελληνικούς δρόμους και να αυξάνουν σημαντικά σε αριθμό.

Advertisement
Advertisement

Όπως έχετε διαβάσει σε σχετικό άρθρο του Newsauto, η αγορά των καινούργιων αυτοκινήτων πήγε πολύ καλά το 2023 συγκριτικά με το 2022, με την ποσοστιαία άνοδο να ξεπερνά το 25%. Η καλύτερη οικονομική κατάσταση της χώρας αλλά και το γεγονός ότι οι εταιρείες έχουν αρχίσει να διαθέτουν στοκ αυτοκινήτων έχει βοηθήσει σημαντικά στο θετικό πρόσημο του κλάδου.

Εκτός όμως από τα καινούργια, αρκετά καλά έδειξε ότι πηγαινει και η αγορά των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, από την αρχή του 2023 έως και το μήνα Νοέμβριο (δεν υπάρχουν ακόμα στοιχεία για τον Δεκέμβριο) οι πωλήσεις των αυτοκινήτων από δεύτερο χέρι άγγιξαν τις 68.881 μονάδες.

Στην κορυφή των πωλήσεων μεταχειρισμένων παρέμεινε η Renault με 7.944 αυτοκίνητα. Από εκεί και πέρα όλες σχεδόν οι μάρκες διέθεσαν οχήματα, όμως υπήρχαν κάποιες που ξεχώρισαν καθώς τα μοντέλα τους είναι αυτά που τραβούν πάνω τους τα φώτα της δημοσιότητας.

Advertisement
Advertisement

Ο λόγος για τα super cars και συγκεκριμένα των εταιρειών, Ferrari, Lamborghini και McLaren. Από τις παραπάνω μόνο η Ferrari διέθεσε 3 καινούργια αυτοκίνητα, κάτι που είχε να κάνει εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Αναφορικά με τα μοντέλα από δεύτερο χέρι η Scuderia έδωσε 14 αυτοκίνητα.

Supercars από δεύτερο χέρι

Από την πλευρά της η Lamborghini δεν διέθεσε κανένα καινούργιο μοντέλο στην Ελλάδα την περασμένη χρονιά. Αντιθέτως, 8 Lamborghini άλλαξαν χέρια ως μεταχειρισμένα.

Advertisement

Τέλος η Mclaren που έχει αρχίσει σιγά, σιγά να κάνει την εμφάνισή της και στη χώρα μας, μπορεί να μην ταξινόμησε κανένα καινούργιο αυτοκίνητο αλλά διέθεσε δύο μεταχειρισμένα, ανεβάζοντας πλέον σε διψήφιο αριθμό τα μοντέλα της που κυκλοφορούν στην Ελλάδα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ποιες μάρκες κατάφεραν και υπερδιπλασίασαν τις πωλήσεις τους;
Οδηγούμε το Dodge Challenger στην Αμερική
Έκανε την Lamborghini του… χριστουγεννιάτικο δέντρο! (+video)