Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πόσα σπορ και ακριβά αυτοκίνητα έχουν πουληθεί στην Ελλάδα;

Ελλάδα 11:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πόσα σπορ και ακριβά αυτοκίνητα έχουν πουληθεί στην Ελλάδα;

ΝΕΑ

Πόσα σπορ και ακριβά αυτοκίνητα έχουν πουληθεί στην Ελλάδα;

ΝΕΑ

Porsche και Ferrari πρωταγωνιστούν στην αγορά των σπορ μεταχειρισμένων αυτοκινήτων στην ελληνική αγορά…

Advertisement
Advertisement

Η αγορά των καινούριων αυτοκινήτων διατηρεί τα νούμερα αρκετά ψηλά και με θετικό πρόσημο, συγκριτικά με την περυσινή χρονιά. Αρκετά υψηλές όμως δείχνουν πως είναι οι πωλήσεις και στα μεταχειρισμένα, γεγονός που οφείλεται τόσο στην έλλειψη των καινούριων αυτοκινήτων όσο και στις τιμές που δεν λένε να βάλουν… φρένο.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, από την αρχή του έτους μέχρι και το μήνα Οκτώβριο, οι ταξινομήσεις των αυτοκινήτων από δεύτερο χέρι άγγιξαν τις 63.890 μονάδες. Από τις παραπάνω πωλήσεις τα περισσότερα μοντέλα αφορούσαν… καθημερινά οχήματα, όμως ιδιαίτερη αίσθηση έκαναν αυτές που αφορούσαν σπορ μοντέλα που συνήθως κοστίζουν μια περιουσία.

Όπως μπορείτε να δείτε και από τη σχετική λίστα που δημοσιεύει το Newsauto, στην κορυφή βρίσκεται η Porsche με 314 πωλήσεις, νούμερο ιδιαίτερα μεγάλο για την ελληνική αγορά. Ακολουθεί η Ferrari με 18 ταξινομήσεις, νούμερο που δείχνει και το ενδιαφέρον του ελληνικού κοινού για την ιταλική φίρμα.

Advertisement
Advertisement

Ιταλοί – Γερμανοί…

Μεγάλη – δεδομένου του ονόματος- είναι και η ζήτηση για την Lamborghini η οποία ταξινόμησε 8 μεταχειρισμένα αυτοκίνητα, ενώ τα 16 Maserati δείχνουν πως η μάρκα από τη γειτονική χώρα έχει αρκετά δυναμικό κοινό και στη χώρα μας.

Από εκεί και πέρα, πουλήθηκαν 3 Lotus, ενώ από ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο ταξινόμησαν οι, Aston Martin, Bentley και Morgan.

Advertisement


Πωλήσεις μεταχειρισμένων σπορ αυτοκινήτων
Porsche 314
Ferrari 18
Maserati 16
Lamborghini 8
Lotus 3
Aston Martin 1
Bentley 1
Morgan 1

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Νέο Peugeot 408: Πότε έρχεται στην Ελλάδα; Πόσο θα κοστίζει;
Στο στόχαστρο των Αρχών οι εταιρείες ανακύκλωσης ΙΧ!
Πού φορτίζω στην Αθήνα και πόσο κοστίζει;

 

 

Advertisement